Ghid turistic Lungi

Recomandat pentru: -

Despre Lungi

Lungi este un oras mic, aflat pe coasta, in districtul Port Loko din provincia nordica din Sierra Leone. Acesta se afla la 64 de km departare de capitala districtului, numita tot Port Loko si are o populatie estimata la 9000 de locuitori. Orasul Lungi este separat de capitala tarii, Freetown, prin raul Sierra Leone.

Unele dintre cele mai luxoase hoteluri si restaurante din Sierra Leone se gasesc in Lungi. Orasul este si un punct de plecare catre Freetown si alte zone din Sierra Leone, deoarece multe mijloace de transport, precum elicoptere, autobuze si feriboturi efectueaza curse regulate din Lungi.

Lungi este un oras cunoscut, deoarece acolo se afla Aeroportul International Lungi, singurul aeroport din Sierra Leone care efectueaza zboruri internationale. Aeroportul este in subordinea Autoritatii pentru Aeroporturi Sierra Leone. Inainte sa fie folosit pentru zboruri civile, acesta a fost o baza a aviatiei britanice. Terminalul aeroportului are o sala de asteptare, o sala pentru plecari si una pentru sosiri. Din sala de asteptare puteti cumpara bilete pentru transportul local, feriboturi, elicoptere, aeroglisoare si taxiuri. Tot acolo veti gasi servicii postale, un birou de agentie turistica si un restaurant. In zona pentru plecari veti gasi duty free-uri, zone de lounge si un centru de afaceri cu telefon, internet si servicii de fax. In zona de sosiri puteti gasi o casa de schimb valutar, biroul pentru bagaje pierdute si un birou de informatii. In incinta aeroportului veti gasi si o banca, First International Bank Ltd, un sediu al politiei si o moschee.

In aeroportul din Lungi opereaza mai multe companii aeriene internationale, care efectueaza zboruri din majoritatea oraselor importante catre Lungi. Acestea sunt: Air France – cu zboruri din Conarky si Paris, Arik Air – cu zboruri din Banjul, Dakar si Lagos, ASKY Airlines – cu zboruri din Abidjan, Accra, Lome si Monrovia, British Airways – cu zboruri din Londra, Brussels Airlines, cu zboruri din Banjul si Bruxelles, Fly 6ix – cu zboruri din Banjul, Conarky si Monrovia, Gambia Bird – cu zboruri din Banjul, Conarky, Dakar, Londra si Monrovoa, Kenya Airways – cu zboruri din Accra si Nairobi si Royal Air Maroc – cu zboruri din Casablanca si Monrovia. Exista si zboruri charter catre Freetown, operate de compania Eagle Air, dar si zboruri cargo, catre Lagos, Liege si Sharjah, efectuate de compania Avient Aviation.

Lungi