Ghid turistic Insula Bintan

Despre Insula Bintan

Insula Bintan, cea mai mare dintre insulele arhipelagului Riau, cu o suprafata de 1.140 km² si populata de aproximativ 200.000 de locuitori, se gaseste la doar 45 km de Singapore si este, fara indoiala, una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta, inzestrata cu plaje intinse si vegetatie bogata. Temperaturile deosebit de placute, mai tot timpul anului, ideale pentru o vacanta (21°-32ºC) si decorurile naturale spectaculoase fac din acest loc o destinatie potrivita pentru un concediu de neuitat.

Fie ca optati pentru sesiunile de scuba diving sau porniti pe rutele labirintice ale padurii tropicale sau in zonele deluroase, aici nu aveti cum sa va plictisiti. Pentru a experimenta viata de zi cu zi a localnicilor, nu ratati o vizita in Satul Sebung sau o plimbare prin magazinele cu artizanate din Piata Pasar Oleh-Oleh de unde va puteti achizitiona cele mai interesante suveniruri.

Pasionatii sporturilor acvatice se vor simti cu adevarat rasfatati, fie ca sunt practicanti de surfing, canoe sau skijet, in timp ce plajele intinse, acoperite cu nisip stalucitor, indeamna la o siesta la umbra palmierilor, asa cum este Sakerah, situata in apropiere de Tajung Uban, unde va puteti caza in colibe traditionale „kelong”, cu un aer foarte pitoresc, special amenajate pentru turisti. Cea mai populara plaja este insa Pantai Trikora, unde puteti ajunge cu autobuzul din Tanjung Pinang. Plaja acoperita cu nisip alb, este un loc ideal pentru relaxare.

Pentru experiente de neuitat faceti un popas in Parcul Elefantilor din Bintan, un loc care va cucereste din primul moment sau vizitati Moscheea Masjid Raya Sultan, un lacas incarcat de istorie, in timp ce Banyan Tree este un templu cu o poveste veche de doua secole.

Insula dispune de o gama variata de spatii de cazare, menite sa multumeasca si pe cei mai sofisticati turist. Puteti opta pentru hoteluri luxoase, cu servicii deosebite, daca alegeti sa va cazati la Bintan Lagoon, unde camerele sunt decorate in stil traditional si unde beneficiati de acces la piscina si teren de golf. Nu mai putin interesante sunt Nirwana Resort si Angsana Bintan, unde va puteti caza la preturi avantajoase, iar daca sunteti conditionati de un buget de vacanta limitat va puteti orienta spre hostelurile Putri Pandan sau Nostalgia Yasin Bungalow.

Nu puteti petrece o vacanta in insula Bintan fara a vizita cel mai important centru urban ai insulei, capitala Tanjung Pinang, o ocazie unica sa cunoasteti istoria si cultura locala, unde se afla principalul port al insulei, care face legatura intre Indonezia si Singapore. Orasul merita vizitat pentru cladirile istorice, fiind accesibil turistilor sositi cu feribotul, via Singapore.

Insula Bintan