Cum se ajunge in Sint Eustatius

Calatoria cu avionul in Sint Eustatius

Singura cale de acces aerian in St. Eustatius este aeroportul F. D. Rooselvelt (EUX), situat la doar 1 km departare de centrul capitalei Oranjestad. Un aeroport de dimensiuni reduse, opereaza curse frecvente intre principalele insule vecine, respectiv Saba, St. Maarten sau St. Kitts si Nevis. Cele mai multe zboruri sunt efectuate de compania locala de zbor Winair, in timp ce Compania Carribbean Sun face legatura cu St. Juan. Calatoria de la Bucuresti cu destinatia Oranjestad se va dovedi mai putin solicitanta, comparativ cu alte zboruri in Insulele Caraibe. Astfel, pentru a ajunge la St Eustatius puteti opta pentru un zbor pe ruta Paris – St. Maarten – St. Eustatius, o calatorie de 17 ore, in conditiile in care escala de la Paris dureaza 1 ora, iar in St. Maarten va trebui sa asteptati 4.20 h.

Transportul in Sint Eustatius

Suprafata redusa a insulei nu a impus infiintarea un sistem de transport public. Practic, insula poate fi explorata pe jos, mai ales ca dispune de cateva artere principale, destul de inguste, iar avantajul major este ca puteti descoperi locuri surprinzatore pe care nu a-ti putea sa le vizitati daca v-ati deplasa cu un mijloc de transport.

Calatoria cu masina in Sint Eustatius

Pentru a conduce autoturismul in St. Eustatius trebuie sa dispuneti de un permis international valid, in baza caruia puteti apela la cele cateva companii care pune la dispozitia turistilor servicii rent-a-car. Autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers, iar starea drumurilor este una care va poate testa indemanarea, mai ales in timpul ploilor. De asemenea, trebuie sa conduceti cu atentie sporita, atat la animalele care sunt o prezenta constanta pe arterele rutiere, cat si la pietoni care se deplaseaza in aproprierea carosabilului. Pentru transportul cu taxiul, tariful este stabilit undeva la 5 USD/pe cursa.

Sint Eustatius