Ghid turistic Philipsburg

Recomandat pentru: shopping, plaja, relaxare

Despre Philipsburg

Philipsburg este capitala tarii Sint Maarten, aflata pe Insula Saint Martin, in Marea Caraibilor. Orasul este deservit de Aeroportul International Princess Juliana, aflat in vest. Pistele acestui aeroport au dimensiuni mici si de aceea avioanele care aterizeaza sunt nevoite sa zboare la altitudini foarte mici, de 10-20 de metri, in zona plajei Maho.

In interiorul orasului va puteti deplasa cu microbuze si autobuze. O asemenea cursa costa 1.50 de dolari. O alta varianta este inchirierea unei masini.

Orasul este un port foarte aglomerat, in care ancoreaza multe nave de croaziera si unul dintre cele mai bune locuri pentru shopping din Caraibe. Philipsburg a fost fondat in 1763 de catre un capitan al marinei olandeze. Cele doua forturi, Amsterdam si Willem, sunt dovezile importantei strategice pe care o avea orasul.

Daca va aflati in Philipsburg puteti sta pur si simplu pe una dintre plajele superbe cu apa fantastica pentru practicarea inotului sau puteti practica echitatia pe malul marii.

Shopping-ul in Philipsburg se face in regim duty-free. Strada principala este impanzita cu magazine care vand tot felul de obiecte si bijuterii fabuloase. Cunoscuta casa de bijuterii Cartier are un magazin in Philipsburg. Pentru preturi mai mici puteti merge in piata din centrul orasului. Preturile sunt la fel ca si in celelalte magazine turistice, insa acolo puteti negocia. Un truc pentru a-i determina pe vanzatori sa coboare pretul este sa va prefaceti ca plecati, deoarece pretul vi se pare prea mare. Veti observa cum preturile scad simtitor.

In Philipsburg puteti manca preparate culinare de la una dintre tarabele care apar peste tot odata cu lasarea intunericului. Mancarea este ieftina si delicioasa si cel mai important lucru este ca puteti incerca gustul adevarat al preparatelor caraibiene. Nu uitati sa incercati si bautura locala, precum lichiorul Guavaberry. Il puteti achizitiona de la magazinul autentic aflat in capatul strazii principale, in inima orasului.

Philipsburg