Ghid turistic Siria. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Siria

Destinatii turistice in Siria

Ghid turistic Siria

Siria este unul dintre cele mai mari state din Orientul Mijlociu si are capitala in orasul Damasc. Siria se invecineaza cu Turcia la nord, cu Irak la est, cu Iordania si Israel la sud si cu Liban la sud-vest. Tara are iesire la Marea Mediterana. Aceasta este situata in centrul regiunii Orientului Mijlociu.

Populatia siriana este majoritar araba, cu minoritati importante ale altor grupuri etnice, precum kurzii, armenii si turcii. Limba oficiala este araba, dar in anumite regiuni se vorbesc si kurda, armena, turca, franceza si engleza. Religia predominanta din Siria este islamismul, completata de o minoritate de 10% de crestini.

Presedintele Siriei este Bashar al-Assad, care l-a inlocuit pe tatal sau, Hafez al-Assad, dupa moartea acestuia din anul 2000. Regimul acestuia si al partidului Baath detin sau controleaza marea majoritate a presei siriene. Criticile la adresa presedintelui si familiei acestuia nu sunt permise, drept pentru care presa este cenzurata, fiind interzise materialele ce incrimineaza sau ameninta in vreun fel guvernul.

Siria are, in mod oficial, 14 regiuni guvernamentale, insa urmatoarea impartire a teritoriului sirian este mult mai utila pentru cei care calatoresc acolo: Siria nord-vestica, cu Aleppo, unul dintre cele mai vechi orase ale lumii, dar si cu Orasele Moarte, reprezentate de 700 de asezari abandonate; Hauran, un platou vulcanic din sud-vestul Siriei, care include si capitala Damasc impreuna cu sfera sa de influenta; Valea Orontes, unde gasiti orasele Hama si Homs; Zona montana si de coasta, o zona verde si fertila, cu o populatie majoritara crestina, liberala, o zona dominata de perioade istorice precum cea a fenicienilor si cea a cruciadelor; Desertul Sirian, un desert vast, cu oaza Palmyra, precum si cu bazinul Eufratului, care este asociat din punct de vedere istoric cu asirienii si babilonienii.

Dintre orasele importante, amintim: Damasc – capitala si cel mai vechi oras; Aleppo – o citadela antica in care veti gasi multe lucruri interesante de vazut; Deir-az-Zur – un oras din desert aflat pe malul Eufratului; Homs – un oras antic aflat pe raul Orontes, in care puteti admira muntii plini de verdeata primavara; Latakia – un oras port important, in care puteti vizita Castelul Saladin, padurile Forests si plaja Al Samra; Tartous – un oras port istoric, care are o insula numita Arwad.

Obiectivele turistice din Siria pe care vi le recomandam pentru vizitare sunt: Apamea – un fost oras roman, care odinioara a gazduit jumatate de milion de locuitori. Alpamea a fost distrus de un cutremur in secolul al XII-lea, insa puteti admira si acum coloeanele si ruinele care au mai ramas; Bosra – un oras roman din sudul Siriei, aproape de granita cu Iordania, faimos pentru folosirea pietrelor de bazalt negru si al teatrului foarte bine conservat; Crac de Chevaliers – un castel tipic din perioada cruciadelor, foarte bine conservat; Orasele Moarte – o grupare de orase care au facut parte odinioara din Antioch. Au fost abandonate, dar merita vizita dumneavoastra. In Al Bara puteti vedea ruinele mormintelor piramidale, dar si Serjilla este unul dintre cele mai faimoase “moarte”; Der Mar Musa – o manastire crestina care promoveaza dialogul intre islamici si crestini. Aceasta manastire este deschisa oricaror traditii, ale tuturor religiilor. Se afla la 80 de km nord de Damasc; Palmyra – ruine ale unui oras roman, aflate in mijlocul desertului. Este, poate, una dintre principalele atractii ale Siriei; Salamieh – un oras antic care este cunoscut inca din vremea babilonienilor, din anul 3500 i.Hr. Aici puteti gasi castelul Shememis, Templul grecesc al lui Zeu, ramasite ale canalelor romane, dar si alte obiective interesante.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Feb

10

Anul Nou Chinezesc in Manchester

Chinese New Year (Anul Nou Chinezesc) din Manchester este un carnaval al culorii cu dansuri de dragon urmate de …

Detalii

Aug

1

Festivalul de Muzica din Flandra, Bruges

Acest eveniment iti da ocazia sa te rasfeti cu numeroase concerte de muzica medievala ori muzica ce seamana cu …

Detalii

Aug

31

Festivalul Louis Chevrolet din Neuchatel

Acest eveniment international comemoreaza nasterea producator de automobile Louis Chevrolet, in La Chaux-de-Fonds. In ultimul week-end din luna august, …

Detalii

Feb

28

Carnavalul de la Lisabona

Sarbatorit pe tot cuprinsul Portugaliei cu focuri de artificii si parade, Carnavalul din Lisabona se concentreaza in jurul Avenida …

Detalii

Iun

1

Festivalul de Jazz de la Viena

Un eveniment minunat care deja creaza valva in oras, dar si o atmosfera magica este Festivalul vienez de Jazz. …

Detalii

Top obiective turistice

Marea Moschee din Damasc

Marea Moschee din Damasc

Marea Moschee din Damasc, cunoscuta mai frecvent ca Moscheea Umayyad, este una dintre cele mai mari, cele mai vechi …

Detalii
Marea Moschee din Homs

Marea Moschee din Homs

Marea Moschee al-Nuri este situata in orasul Homs, Siria. Initial, in timpul Imperiului Roman, Marea Moschee a fost situl …

Detalii
Marea Moschee din Hama

Marea Moschee din Hama

Marea Moschee din Hama este situata la aproximativ 400 de metri, la vest de cetate. Construita in secolul al …

Detalii
Marea Moschee din Aleppo

Marea Moschee din Aleppo

Marea Moschee din Aleppo, cunoscuta sub numele de Moscheea Umayyad, a fost fondata doar la 10 ani dupa mai …

Detalii
Castelul Palmira

Castelul Palmira

Castelul Fakhr-al-Din al-Ma'ani, sau Castelul Palmira a fost construit de mameluci in secolul al XIII-lea pe un deal cu …

Detalii