Ghid turistic Bosra

Recomandat pentru: amfiteatru, cetate, istorie

Despre Bosra

Apartinand districtului Daraa, Bosra este un oras in sudul Siriei, cunoscut fiind sub mai multe denumiri ca Bostra, Busrana, Bosrah, Bozra si oficial Busra Al-Sham, din limba arabica.

Capitala administrativa a subdistrictului Bosra, orasul are populatia compusa in majoritate din musulmani suniti, pe langa acestia fiind si o mica comunitate de musulmani siiti.

Istoria orasului este destul de lunga, pe vremea imperiului roman fiind un oras prosper si infloritor, pierzandu-si din importanta sub autoritatea islamica. Orasul este trecut in Patrimonial UNESCO, aici fiind descoperite vestigii ale civilizatiei persilor vechi si romana.

Astazi, fiind site arheologic, Bosra atrage mii de vizitatori, in special in perioada desfasurarii unui festival nationala de muzica.

Principalul punct de atractie este castelul roman, construit se pare chiar sub domnia lui Traian, conservat in integralitate. Apoi, turistii mai pot vizita ruinele unor cetati apartinand nabateenilor, romanilor, biserici crestine, moschei musulmane, situate pe vechea asezare a orasului, care a fost pe jumatate distrus. Moscheea Al Omari, si ea un punct de atractie turistica, este considerata una dintre cele mai vechi moschei din istoria traditionala a islamului. Foarte aproape de moschee se afla Podurile Kharabba si Gemarrin, ambele fiind poduri construite de romani.

Oferta de cazare este destul de restransa in oras, Bosra Cham Palace Hotel si Bosra Cham Hotel, fiind doar cele doua optiuni pentru turisti, existand alternaiva de a va caza la unul din hotelurile din orasele mai mari, aflate in imediata apropiere a orasului.

Nici oferta in ceea ce priveste restaurantele nu este prea generoasa, totusi Cracalla, si restaurantul hotelului Bosra Cham Palace, vin in intampinarea turistilor cu meniuri traditionale la preturi deosebit de atractive. Mai exista si alternative restaurantelor din orasele invecinate, Ariqa Cave si Lotus Restaurant fiind doar doua dintre ele.

In Bosra puteti ajunge din Damasc cu traseul M5, distanta fiind de 136 kilometri si timpul de deplasare in jur de o ora si jumatate, orasul neavand aeroport propriu sau gara.

Bosra