Cum se ajunge in Siria

Siria are trei aeroporturi internationale: Aeroportul International Damasc, aflat la 35 de km sud-est de capitala, Aeroportul International Aleppo si Aeroportul International Lattakia. Primele doua au zboruri directe deservite de Syrian Arab Airlines, din si catre Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, pe cand cel de-al treilea efectueaza zboruri numai din/catre Cairo si Kuweit.

Aeroportul International Damasc este deservit de multe companii aeriene Europene importante, precum Lufthansa, Turkish Airlines si Aeroflot. Dintre companiile low-cost cu care ati putea calatori in Siria amintiim Air Arabia, FlyDubai si Jazeera Airways.

Un traseu recomandat de noi este Romania – Istanbul (Turcia), iar de acolo puteti lua un autobuz catre Aleppo, care este mai ieftin decat un zbor cu avionul Turcia-Siria.

Daca alegeti sa calatoriti cu trenul, trebuie sa stiti ca exista doua conexiuni internationale care includ Siria: Teheran – Aleppo – Damasc si Istanbul - Aleppo. Daca mergeti cu avionul pana la Istanbul si apoi continuati calatoria cu trenul puteti economisi pana la 300 de dolari, pe care ii veti plati in plus daca zburati direct in Damasc. Pentru informatii privind orarul trenurilor si preturile biletelor va recomandam sa consultati pagina web a Cailor Ferate din Turcia, deoarece cea din Siria nu ofera informatii in limba engleza, iar informatiile nu sunt actualizate.

Daca alegeti autoturismul ca mijloc de transport, traseul este urmatorul: Romania-Bulgaria-Turcia-Siria.