Informatii utile Hama

Date generale


Moneda: Lira siriana (SYP)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 02:00

Hama este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
istorie
muzee
puncte de interes
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Hama

Hama are in mare parte a anului o clima fierbinte si uscata. Aprilie, mai, septembrie si octombrie sunt cele mai bune luni pentru a vizita acest oras, cu precipitatii reduse. Orasul se bucura de un climat tipic mediteranean, cu veri calde, uscate si ierni reci.

Temperaturi medii lunare in Hama, Siria

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine potrivite sezonului ales pentru vacanta, insa tineti cont de faptul ca Hama este un oras conservator si nu trebuie sa va imbracati ostentativ. Din bagaj nu trebuie sa va lipseasca medicamentele potrivit prescriptiei medicale si produsele cosmetice pentru protectia solara. Aparatul de fotografiat va va ajuta sa pastrati in memorie cele mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Hama

Moneda oficiala este Lira siriana (SYP). Este bine sa stiti ca in cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 3.32 EUR; inchirierea unei camere pentru doua persoane la un hotel va poate costa aproximativ 34.09 EUR, iar la un hostel 3.81 EUR. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 0.93 EUR; un pachet de tigari Marlboro costa 1.34 EUR; pretul unei bauturi racoritoare Coca-Cola este de 0.33 EUR. Inchirierea unei masini va va costa 32.67 EUR, iar un bilet pentru transport public 0.11 EUR.

Transportul in Hama

Nu ar trebui sa cheltuiti mai mult de 20 de lire sterline siriene vizitand orasul cu un taxi. Veti gasi o statie de autobuz in partea de sud-vest a podului din oras, usor de recunoscut avand in vedere ca acolo stationeaza multe microbuze. De asemenea, puteti inchiria o masina din aeroportul in care ati sosit in Siria.

Posibilitati de cazare in Hama

In Hama veti gasi cateva optiuni pentru cazare pe placul dumneavoastra, hotelurile Cairo si Riad fiind apreciate de turisti. Cele doua cele mai populare hoteluri pentru excursionisti (si, aparent, singurele optiuni bugetare din oras) sunt Riad si Cairo. Acestea se gasesc in imediata vecinatate a strazii Shoukri Al-Quwatli, in apropiere de Turnul cu ceas. Ambele hoteluri au abtinut aprecierea oaspetilor pentru serviciile bune si camerele curate.

Shopping in Hama

Hama nu poate fi considerat raiul iubitorilor de shopping. Mergeti in Orasul Vechi, treceti pe langa cafeneaua Choob, apoi spre dreapta, chiar inainte de ceea ce arata ca o poarta, aici veti gasi Oriental Batman, un magazin apreciat de turisti si localnici in acelasi timp. Pentru fructe exista o piata buna la capatul vestic al Sharia al-Shoukri Quwatli. Puteti cumpara bere la pachet, de la doua magazine situate la capatul de nord al Sharia al-Mutanabi.

Viza turistica in Hama

Viza turistica nu se ia din aeroport, aceasta obtinandu-se pentru zece zile de la ambasada din Bucuresti si costand 26 euro.