Ghid turistic Homs

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, cetate, cladiri istorice, istorie

Despre Homs

Homs (Hirns) este un oras important si capitala provinciei Homs din Siria. Orasul este amplasat in valea roditoare a raului Nahr al-Asi (Orontes) din vestul Siriei. Orasul are aproximativ un milion de locuitori fiind mai mare ca orasul Hama si face parte impreuna cu Damasc si Aleppo printre orasele cele mai populate din Siria. Homs a fost unul dintre principalele centre ale Insurectiei siriene din 2011-2012.

Homs este situat intr-o regiune agricola fertila care produce grau, porumb, mei, bumbac, fructe si legume. Orasul a devenit astfel un centru infloritor agricol; obiectele de artizanat local, care includ bijuterii, curele, si pelerine sunt, de asemenea, bine-cunoscute. In plus, Homs are o rafinarie de petrol deschisa in 1959, o statie de cercetare agricola, o rafinarie de zahar, precum si o universitate (1979).

Acest oras istoric a produs numeroase personalitati impresionante. Bassianos (un emir al Homs), si-a casatorit fiica cu imparatul roman, Septimium Sever, care a domnit la Roma 193 - 211 d.Hr.. Orasul a fost locul de nastere al filozofului sirian celebru, Longenius, consilier al Reginei Zenobia.

Printre cele mai semnificative constructii istorice ramase in Homs sunt moscheele Khalid ibn Al-Walid, comandantul armatelor musulmane arabe. Multe biserici inca stau in Homs din zilele crestinismului timpuriu in Siria. Se spune ca una dintre aceste biserici are braul Maicii Domnului. Biserica Sf. Elian este unica pentru colectia sa de fresce fine descoperite in 1970. Moscheea Nuri, de asemenea, dateaza din secolul al XII-lea si se distinge prin intrarea sa frumoasa.

In Muzeul Homs, exista multe artefacte arheologice - antice grecesti, siriene, romane, bizantine si arabe.

Lacul Qattina este situat la 15 km de Homs si este bogat in peste; acesta a avut primul baraj cu apa de ploaie utilizat in agricultura - din mileniul 2 i.Hr.. Aproape de acest lac este dealul numit arheologic Tel Ennabi Mand (Qadesh), unde o batalie istorica a avut loc intre fiii lui Het si egipteni in secolul al XIII-lea.

Gurmanzii vor putea servi mese delicioase la restaurantele de pe strazile Ghouta si Hamra, si la cele situate in apropiere de centrul orasului.

Exista mai multe hoteluri in Hims, dar cele mai populare sunt Assafeer Hotel (5 stele) si Homs Grand Hotel (HGH).

Nu exista nici un aeroport in Hims, cu toate acestea, se poate ajunge in oras cu taxiul, masina, sau cu autobuzul de pe aeroporturile din Damasc, Aleppo sau Lattakia. Exista statii de autobuz in fiecare oras, care ofera servicii pentru a ajunge la Hims.

Clima regiunii este calda si umeda spre deosebire de clima din restul Siriei.

Homs