Ghid turistic Safita

Despre Safita

Safita este un oras localizat la sud-est de Tartus, pe culmile a trei dealuri, in regiunea muntoasa a Siriei. Orasul s-a dezvoltat in perioada cruciatilor si inceput a fi locuit pe vremea cavalerilor templieri. Insa primele date despre locuirea asezarii apar de pe vremea fenicienilor, sapaturi arheologice scotand la lumina marturii care dovesdesc faptul ca orasul a fost locuit si pe vremea cananeitilor.

In anul 1102, Raymond al IV-lea de Toulouse, a cucerit teritoriul, insa acesta a revenit arabilor, dupa patru ani de asediu.

Pentru vizitatori, este bine de mentionat ca in oras exista un singur hotel, Safita Cham Palace Hotel.

Nici la capitolul restaurante si cafenele orasul nu se prezinta prea bine, turismul nefiind inca o preocupare ferventa a localnicilor sau a autoritatilor.

Accesul in oras este foarte facil daca porniti din Homs, distanta este de 77 de kilometric si poate fi strabatuta in aproximativ o ora.

Daca va aflati in Damasc si vreti sa vizitati Safita, cu traseele, M5 si D34, veti parcurge distanta de 270 de kilometri in circa doua ore si 45 de minute, iar cu traseul 7, distanta se mareste la 300 de kilometri, iar timpul de deplasare se va mari si el, la trei ore.

Safita