Informatii utile Bratislava

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Slovaca
Fus orar: GMT 01:00

Bratislava este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
muzee
situri religioase
cultura
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Bratislava

Clima orasului Bratislava este temperat continentala. Iernile sunt vijelii puternice si vara temperaturile sunt caniculare.

Temperaturi medii lunare in Bratislava, Slovacia

De mentionat in privinta climei este faptul ca Bratislava este singurul oras din intreaga tara care are o vara calduroasa, ce prezinta temperaturi ridicate mult peste medie. De asemenea, vara fiind torida, au fost deseori cazuri de incendii la poalele muntilor Carpati. Vara ploua foarte mult si acest fapt a creat multe probleme autoritatilor orasului, Dunarea umflandu-se si provocand mari inundatii capitalei Slovaciei. Nu uitati sa va luati la dumneavoastra in bagaj o umbrela!

Limba oficiala in Bratislava

Limba oficiala a orasului Bratislava este slovaca, insa fiind una din destinatiile turistice importante din Europa, puteti intalni si vorbitori de limba engleza, germana sau poloneza.

Magazine si piete in Bratislava

Orasul Bratislava este inima cumparaturilor din toata tara. Aici veti regasi foarte multe firme si marci renumite, orasul fiind impanzit de astfel de mazagine si reprezentante ale celor mai cunoscute branduri din moda, decoratiuni, bijuterii etc.

Cateva centre comerciale din capitala Slovaca sunt, dupa cum urmeaza: Polus, Aupark, Avion si Soravia Palace.

De asemenea, in centrul vechi al orasului Bratislava, puteti gasi o multitudine de cafenele, taverne, restaurante si magazine de suveniruri, ideale pentru a face o surpriza minunata celor dragi care va asteapta acasa.

Orasul Bratislava detine aproximativ 100 de localuri si magazine special concepute pentru vizitatorii lui.