Cum se ajunge in Slovacia

Calatoria cu trenul in Slovacia

Persoanele care prefera calatoriile feroviare, pot opta pentru aceasta varianta comoda. Daca plecarea este din Bucuresti, puteti lua trenul Reggio Bucuresti-Bratislava si de acolo luati alt tren, autocar sau autobuz spre destinatia propusa. Biletul de tren este in valoare de aproximativ 70 de euro, insa daca cunoasteti data intoarcerii din excursie, puteti opta pentru bilete dus-intors, in acest mod avand parte automat de o reducere substantiala in valoare de aproximativ 30 de euro. Pretul unui bilet dus-intors Bucuresti – Bratislava este de aproximativ 110 euro. Insa, trebuie sa stiti ca daca va hotarati sa plecati cu trenul, drumul este destul de lung si timpul petrecut la vama este destul de mare.

Calatoria cu avionul in Slovacia

O varianta comoda, dar ceva mai costisitoare decat calatoria cu trenul este zborul cu una dintre companiile aeriene care fac curse regulate spre aceasta tara. Zborurile au ca punct de plecare Aeroportul Otopeni si pretul unui bilet doar dus este in valoare de aproximativ 150 de euro, iar biletul dus-intors este de 190 de euro.

Calatoria cu masina proprie sau cu autocarul in Slovacia

In afara de tren sau avion, puteti calatori si cu autocarul, in excursiile organizate sau cu propriul autoturism din dotare. Traseul cel mai simplu, de la Bucuresti spre Slovacia, este Bucuresti – Szeget – Budapesta – Bratislava. Distanta dintre Bucuresti si capitala Serbiei este de aproximativ 1010 de kilometri, insa timpul parcurs spre destinatie nu ar trebui sa fie mai lung de 12 – 13 ore, la o viteza medie de 80 de km/h si fara timp mult petrecut in vama.

Conducatorii auto din Slovacia sunt foarte calmi si nu depasesc viteza legala, drumurile sunt foarte bune si nu prezinta gropi. Recomandam achizitionarea vignetei la intrarea in Slovacia, fiind obligatorie. Amenzile pentru lipsa vignetei sunt foarte mari in Slovacia.