Cum se ajunge in Slovenia

Calatoria cu avionul in Slovenia

Persoanele care prefera calatoria cu avionul, pot opta pentru o cursa cu plecare de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si aterizare la aeroportul Treviso din Venetia. Momentan, in Romania nu exista curse directe cu avionul spre Slovenia. Tocmai de aceea, daca preferati sa zburati cu avionul, va trebui sa aterizati la aeroportul Treviso din Venetia, de acolo sa luati un autobuz care va va lasa in orasul Mestre. Din Mestre puteti lua un tren care pleaca la ora 16 si merge pana in capitala Sloveniei, Ljubljana. Biletul de avion Bucuresti – Treviso costa in jur de 150 de euro, in functie de perioada in care achizitionati biletul si daca acesta este dus-intors. Calatoria cu avionul va dura aproximativ 2 ore.

Pretul biletului de autobuz de la aeroportul Treviso din Venetia, pana la orasul Mestre, este de aproximativ 6 euro, iar pretul biletului de tren de la Mestre pana la Ljubljana, va va costa aproximativ 50 de euro.

Calatoria cu trenul in Slovenia

In cazul in care preferati trenul, exista curse care pleaca de la Bucuresti spre Ljubljana. Calatoria cu trenul va costa in jur de 70 de euro, in schimb daca achizitionati un bilet dus-intors, veti beneficia de o reducere substantiala de aproximativ 30 de euro. La vama, veti pierde insa mai mult de o ora si trenul va ajunge la Ljubljana la ora 3 dimineata.

De asemenea, daca doriti sa ajungeti pe timp de zi in Slovenia, companiile feroviare din Bucuresti va pun la dispozitie un tren cu destinatia Belgrad. De aici, puteti lua un autocar care merge spre Ljubljana.

Calatoria cu automobilul in Slovenia

Daca preferati sa parcurgeti traseul Bucuresti – Ljubljana cu autoturismul sau cu autocarele puse la dispozitia turistilor, atunci puteti opta spre cea mai scurta ruta pentru a ajunge la destinatia propusa. Cel mai bun traseu pentru a merge din Bucuresti in Slovenia este: Bucuresti – Arad – Szeged – Baja – Mohacs – Osijeca – Zagreb – Ljubljana. Distanta dintre capitala Romaniei si capitala Sloveniei este de aproximativ 1300 de kilometri, in functie de traseul pentru care optati. Timpul parcurs pana la destinatie va fi de aproximativ 13 ore, iar la vama nu veti sta foarte mult, accesul fiind pe baza de carte de identitate sau pasaport.

Nu uitati sa va achizitionati vignieta cand intrati pe teritoriul Sloveniei. Pretul vignetei in Slovenia este de aproximativ 30 de euro pe 7 zile. De asemenea, va recomandam sa purtati centura de siguranta atat in fata, cat si in spatele automobilului si sa aprindeti luminile de intalnire si pe timpul zilei.

De asemenea, daca calatoriti in Slovenia cu propriul autoturism, trebuie sa stiti ca limitele de viteza in localitati este de 50 km/h, pe soselele regionale de 90 km/h, pe soselele nationale de 100 de km/h si pe drumurile expres, limita maxima admisa de viteza este de 130 de km/h.