Cum se ajunge in Ljubljana

Calatoria cu avionul la Ljubljana

In prezent, nu exista cursa directa catre Ljubljana. Pentru a ajunge acolo, va trebui sa luati un avion care aterizeaza in Venetia. Biletul de avion Bucuresti – Treviso va costa aproximativ 100 de euro de persoana, in functie de clasa la care vreti sa zburati si daca biletul este dus-intors.

De la Aeroportul Treviso va trebui sa luati un autobuz pana in orasul Mestro si de aici sa va urcati intr-un tren cu capat de linie la Ljubljana. Pretul biletului de autobuz de la Treviso pana la Mestro este de aproximativ de 30 de euro, iar pretul biletului de tren de la Mestro pana la Ljubljana este de aproximativ 50 de euro.

Calatoria cu trenul la Ljubljana

Gara de Nord din Bucuresti pune la dispozitie turistilor un tren care pleaca seara spre destinatia Ljubljana, orasul fiind de asemenea si capat de linie.

Trenul cu destinatia Bucuresti – Ljubljana pleaca din Gara de Nord la ora 22.00 si pretul biletului este de aproximativ 70 de euro / persoana, in functie de clasa la care doriti sa mergeti.

Calatoria cu automobilul sau cu autocarul la Ljubljana

Distanta dintre Bucuresti si Ljubljana este de aproximativ 1268 de kilometri si poate fi parcursa in aproximativ 15 ore, in functie de traseul rutier pe care va hotarati sa-l urmati si de cat de mult timp pierdeti la vama.

In general, autocarele care fac excursii regulate spre capitala Sloveniei urmeaza acest traseu: Bucuresti – Szeged – Budapesta – Maribor – Ljubljana. Drumurile care duc la Ljubljana sunt foarte bune,. vigneta.

Daca preferati sa mergeti in excursie cu autocarul, compania Eurolines va pune la dispozitie un autocar de 3 stele, cu plecare din orasele importante ale tarii.