Informatii utile Alicante

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT 01:00

Alicante este recunoscuta pentru


puncte de interes
plimbari in aer liber
cultura
istorie
muzee
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati Alicante

Cea mai buna perioada de vizitat orasul Alicante este in timpul verii, deoarece va veti putea bucura de tot ceea ce are de oferit acest oras. Totusi, daca doriti sa il vizitati in perioadele mai racoroase, puteti sta fara grija, deoarece in acest oras ploua doar 20 de zile pe an. Cele mai aglomerate luni sunt Iunie, Iulie si August.

Temperaturi medii lunare in Alicante, Spania

Modalitati de plata in Alicante

Este bine sa aveti la dumneavoastra cateva zeci de euro bani gheata atunci cand vizitati Alicante, deoarece nu toate magazinele ofera suport pentru carti de credit. Totusi, acestea sunt un mijloc de plata comun in acest oras, datorita multitudinii de turisti care il viziteaza anual. Banii gheata ii puteti folosi pentru transport, buticurile de suvenire sau magazinele mici.

Magazine si piete in Alicante

De-a lungul Esplanadei Spaniei puteti gasi nenumarate magazine cu suveniruri care vand diverse chilipiruri ca steaguri, bijuterii si multe altele.

Piata principala a orasului, din care se alimenteaza localnicii, este Mercado Central de Alicante, aflata pe strada Alfonso El Sabio, la vest de Rambla de Méndez Núnez. Aceasta piata este deschisa pana la orele 14:30 in fiecare zi. Puteti gasi pe cele doua niveluri ale ei carne proaspata, fructe, legume si branzeturi. In spatele pietei veti gasi magazinele cu flori.