Transport Alicante

Metroul in Alicante

In ultimii ani s-au investit foarte multi bani in transportul public din Alicante. Astfel, orasul se poate lauda acum cu un nou sistem de transport, numit Tram, care functioneaza atat la suprafata dar si in subteran. La fiecare 30 de minute pleaca un astfel de Tram din portul Alicante, mergand pana in fata hotelului Melia, in centru, si trecand prin El Campello, de-a lungul Cabo de la Huertas, de unde se indreapta, mai apoi, spre plaja San Juan.

Autobuzele in Alicante

Compania de autobuze care functioneaza in Alicante este ALSA. Aceasta are foarte multe linii, incluzand pe cele spre orase mari ca Valencia, Granada sau Barcelona. Biletele pot fi cumparate atat de pe site-ul oficial al acestei companii cat si din statiile de autobuz, de la magazinele specifice. Exista diferite discount-uri si oferte, care pot ajunge pana la 40% reducere, pentru categoriile speciale de varsta, dar si pentru biletele cumparate in avans. Pretul obisnuit al unei calatorii cu autobuzul in Alicante este de 1 euro pentru fiecare persoana. Rutele acopera toata suprafata orasului. 

Taxiurile in Alicante

De la aeroportul L'Altet si pana in centrul orasului Alicante, pretul unei calatorii cu taxi-ul, incluzand taxa specifica, ajunge sa coste aproximativ 20-25 de euro, acesta putand varia in functie de numarul de persoane, cel al bagajelor sau incidentelor din trafic. Calatoria dureaza in jur de 20 de minute.

Daca doriti sa ajungeti din aeroportul Alicante in Benidorm, costul va fi putin mai piperat, putand ajunge si la 75 de euro. Din aceeasi locatie, pornind spre Altea, costul se ridica in jurul sumei de 60 de euro.