Cum se ajunge in Bilbao

Calatoria cu avionul la Bilbao

Bilbao dispune de aeroport propriu, aflat la doar 7 kilometri de centrul orasului. De asemenea, la 72 de kilometri distanta se afla aeroportul din Santander.

Mai multe companii de zbor din Romania efectueaza curse de zbor spre Bilbao. Printre acestea amintim easyJet, Blue Air sau Tarom. De asemenea, Iberia, compania de zbor nationala a Spaniei efectueaza si ea curse regulate spre aceasta destinatie. O alta companie este Lufthansa.

In cazul in care veti apela la una din firmele romanesti sau la Iberia, va trebui sa faceti o escala scurta in Madrid, iar de aici sa luati un alt avion spre Bilbao. In cazul in care veti apela la Lufthansa, escala va fi facuta in Munchen. Mai multe informatii puteti obtine apeland la Centrul de Informatii al companiei preferate.

Pentru a fi sigur ca veti prinde loc, rezervati-va biletul cu cel putin doua saptamani inainte. In acest fel veti putea obtine si o reducere considerabila la pretul platit. De asemenea, incercati sa evitati sa calatoriti in luna August, deoarece aceasta este cea mai aglomerata si mai scumpa dintre toate. Pentru a calatori in Spania nu aveti nevoie de pasaport, aceasta tara fiind membra a Uniunii Europene. O carte de identitate valabila este suficienta, indiferent daca faceti escala in Madrid sau in Munchen.

Calatoria cu trenul la Bilbao

Daca doriti sa calatoriti cu trenul spre Bilbao puteti opta pentru urmatoarea ruta: IC 593: Bucuresti Nord Gara A - Timisoara Nord; R 2613: Timisoara Nord – Arad; D 346: Arad - Wien Westbahnhof; ICE 26: Wien Westbahnhof – Frankfurt (Main) Hbf; ICE 9550: Frankfurt (Main) Hbf - Paris Est; TGV 8505: Paris Montparnasse – Irun; A 413: Irun - Miranda de Ebro; A 280: Miranda de Ebro - Bilbao-Abando. O calatorie cu trenul din Bucuresti pana in Bilbao dureaza aproximativ 2 zile.

Calatoria cu automobilul la Bilbao

Daca doriti sa mergeti cu masina la Paris, conform site-ului viamichelin.com, puteti alege urmatoarea ruta: Bucuresti – Ruse – Sofia – Gradina – Zagreb – Ljubljana – Venetia – Genova – Nisa – Cannes – Montpellier – Barcelona - Bilbao pe o distanta de 3.130 km in 31 de ore. Costul estimativ al unei calatorii catre Baiona cu automobilul este de 475 de euro.

Preturile mentionate sunt valabile la momentul postarii. Recomandam verificarea lor ulterioara.