Informatii utile Bilbao

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT 01:00

Bilbao este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
plimbari in aer liber
situri religioase
atractii inedite
muzee

Cand este indicat sa vizitati Bilbao

Luna August este cea mai calduroasa pe teritoriul orasului Bilbao, avand o temperatura medie la lasarea serii de 23.2 grade Celsius. Iarna se inregistreaza temperaturi medii de 6.1 grade Celsius pe timp de noapte in februarie, aceasta fiind si cea mai friguroasa luna din an. Temperaturile nu difera cu mult in timpul zilei si al noptii. In timpul iernii se inregistreaza foarte rar zile friguroase. August este luna care are ziua cea mai lunga.

Temperaturi medii lunare in Bilbao, Spania

Tot in august, orasul Bilbao este vizitat de sute de mii de turisti si, de aceea, este bine sa evitati aceasta perioada daca nu va place aglomeratia. Dintre lunile recomandate vizitarii acestui oras amintim Mai, Iunie si Septembrie, dar si luna Aprilie, temperaturile ridicate din aceasta zona permitand vizitarea obiectivelor fara a intampina probleme datorate mediului.

Magazine si piete in Bilbao

Un targ stradal are loc in fiecare Duminica in Bilbao. Acesta se desfasoara in piata Nueva, si este un loc bun pentru a cumpara carti, plante, pasari sau pesti. Coltul Bolueta are, de asemenea, propriul targ care se desfasoara Duminica, aici fiind vandute obiecte diverse la preturi rezonabile. Puteti gasi o gama diversa de CD-uri cu muzica, haine sau incaltaminte.

In centrul istoric al orasului Bilbao puteti gasi unele dintre cele mai vechi magazine din zona, amenajate dupa curentele moderne si vanzand produse traditionale spaniole. Dintre strazile populare pentru cumparaturi amintim Bidebarrieta, Correo, Artekale, Askao, La Cruz sau Somera, toate avand o istorie bogata in industria comertului si gazduind nenumarate magazine cu oferte diverse. Aici veti gasi diferite produse ca mancare traditionala, carti vechi, bijuterii sau haine moderne.

In afara de nenumaratele buticuri de moda de prestigiu national si international, dar si de bine-cunoscutele magazine de antichitati din Bilbao, un important centru comercial este Ensanche, situat pe strada pietonala Gran Via. Alte strazi recomandate pentru a va face cumparaturile sunt Ercilla si Elíptica Plaza.

Cei pasionati de moda pot merge pe strazile specifice acestui domeniu din Bilbao, printre care amintim si Indautxu. Aici puteti gasi case de bijuterii exclusiviste si colectii de haine ale marilor case de moda de renume international. Alte strazi cunoscute pentru firmele gazduite sunt Rodríguez Arias, Alameda de Urquijo sau Piata Campuzano.