Informatii utile Granada (ES)

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT 01:00

Granada (ES) este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
puncte de interes
lacasuri de cult
cladiri istorice
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati Granada

Granada are un climat uscat si calduros, mai confortabil decat cel din restul Spaniei, insa lunile de vara sunt caniculare, nu foarte confortabile din punct de vedere termic.

Temperaturi medii lunare in Granada, Spania

Asadar, vizitarea acestei regiuni este recomandata pe timp de primavara si toamna, cand temperaturile sunt suportabile, foarte placute. Vremea ramane calda in aceste perioade, iar zilele insorite si senine sunt foarte atractive pentru turistii din toata Europa.

Ce sa luati in bagaj

Daca decideti sa vizitati Granada pe timp de vara, va recomandam sa va pregatiti cu haine cat mai vaporoase, dar si produse de protejare impotriva soarelui, tinand cont de cele in jur de 40 de grade – temperatura medie pe timp de vara. Asadar, ochelarii de soare si palariile ar trebui sa fie nelipsite din bagajul dumneavoastra.

Toamna si primavara temperaturile sunt foarte agreabile, ramanand totusi calde. Deci din punct de vedere al vestimentatiei ramaneti la haine subtiri, dar aduceti cu dumneavoastra si umbrela, caci mai cad ploi razlete. Daca doriti sa va adaptati stilului vestimentar al spaniolilor, acestia adopta un stil confortabil, adaptat climatului regional.

Modalitati de plata in Granada

Granada este o regiune foarte accesibila pentru buzunarul oricui. Atat din punctul de vedere al cazarilor si locurilor de luat masa, cat si din perspectiva atractiilor turistice si magazinelor. Puteti folosi serviciile bancare Visa si Mastercard, intrucat se poate plati cu cardul aproape la orice magazin sau restaurant.

Magazine si piete in Granada

Micile magazine de aprovizionare din Granada sunt deschise intre orele 10:00 si 20:00, unele dintre ele luand pauza de la ora 13:00 la 17:00. De obicei au program doar de luni pana sambata, duminicile fiind inchise.

Exista in Granada si magazine mari si malluri (de exemplu Alcampo, Mercadona, Corte Inglés, Hipercor, Carrefour s.a.m.d.) care au program prelungit pana la ora 22:00. Si acestea sunt inchise duminica, insa in zona Plaza Nueva sunt magazine ce raman deschise si in aceasta zi. In jurul Puerta Real se face shopping intens, pe strazile Reyes Catolicos, Acera del Darro si Recogidas, unde veti gasi magazine de vestimentatie cu marci de renume international.