Ghid turistic Ibiza

Recomandat pentru: istorie, plaja, arheologie, atractii inedite, puncte de interes, situri religioase, arhitectura

Despre Ibiza

Cea mai distractiva insula de pe glob, un paradis faimos pentru multimea de atractii turistice si pentru plajele desprinse parca din alta lume, Ibiza face parte din patrimoniul UNESCO si se remarca prin biodiversitate si cultura. Este a treia insula ca marime din arhipelagul Baleare fiind formata din cinci municipii: San Antonio, Santa Eulalia del Río, San José, San Juan Bautista si Ibiza.

Ibiza reprezinta un mozaic cultural, avandu-si radacinile amplasate in istoria anilor 654 i. Hr. Pe atunci, era populata de cartaginezi; ulterior, s-au perindat prin aceste locuri romanii, bizantinii, arabii si crestinii. Au urmat adeptii curentului „hippie”, iar traditiile, cultura si civilizatia se imbogatesc de la an la an, odata cu turistii care poposesc aici in vacante. Este o insula preferata de vizitatori nu numai pentru clima primavarateca, plaje si lux, dar si pentru siturile arheologice interesante, precum ruinele feniciene.

In ceea ce priveste plajele, aici gasiti mai mult de cincizeci; acestea se muleaza pe preferintele oricui – de la plaje pentru familii, la cele animate, sau solitare, in functie de gusturile tuturor turistilor. La fel se pune problema si in cazul ofertelor turistice pentru Ibiza, destul de rezonabile ca si preturi, daca, bineinteles, reusiti sa gasiti o modalitate de a zbura pana pe insula. Exista si posibilitatea de a achizitiona un pachet charter, care sa includa transportul si cazarea. Asadar, aici veti gasi toate elementele necesare pentru o vacanta reusita, indiferent daca doriti sa veniti cu prietenii sau cu familia. Pe insula Ibiza veti descoperi locatiile perfecte pentru a va distra, pentru a va simti bine si pentru a va relaxa.