Informatii utile Madrid

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT 01:00

Madrid este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
cultura
plimbari in aer liber
muzee
arta

Cand este indicat sa mergeti in vacanta la Madrid

Madrid este orasul in care pe timpul verii temperaturile depasesc cu usurinta 40 de grade Celsius asa ca, daca va hotarati sa vizitati Madridul, lunile aprilie- mai si septembrie- octombrie sunt perfecte pentru ca atunci temperaturile sunt potrivite.

Temperaturi medii lunare in Madrid, Spania

Ce sa luati in bagaj

O lista bine intemeiata cu toate lucrurile „de luat”, te va ajuta sa nu uiti nimic si sa nu traiesti pe drum spre Madrid cu senzatia ca ai uitat ceva. Lista ar trebui fara indoiala sa aiba inca de la inceput notate hainele lejere, caldura orasului, la propriu, fiind mult mai greu de suportat decat cand vorbim despre acesta la modul figurat; haine elegante, pantofii cu toc pentru doamnele si domnisoarele care vor o cina romantica in oras sau o seara „caliente” in club dar si pantofi comozi pentru plimbari si vizite mai indelungate, pentru ca, daca Madridul „vrea sa te plimbe”, te plimba pentru ca are ce sa-ti arate.

Modalitati de plata in Madrid

Madridul prezinta “impatimitilor” un paradis atunci cand vorbim despre cumparaturi. Va puteti goli cu usurinta cardurile intr-un singur magazin sau va puteti pastra chibzuit pentru ca orasul Madrid are preturi pentru toate buzunarele.

Magazine si piete in Madrid

Majoritatea magazinelor sunt deschise de luni pana sambata intre 10:00 la 14:00, reluandu-si programul de la 17:00 pana la 20:00. Mall-urile cum ar fi La Vaguada si magazinele mari cum ar fi El Corte Ingles raman deschise toata ziua de la 10 dimineata pana la 20:30. Duminica majoritatea sunt inchise.