Transport Madrid

Metroul in Madrid

Metro de Madrid (Metroul din Madrid) este unul din cele mai eficiente si ieftine mijloace de transport de de acest gen din Europa. calatoriile sunt mult mai placute decat cele de la suprafta deoarece sunteti scutiti cateva minute de soarele din timpul zilei. In Madrid, zonele in care circula metroul sunt A, B1, B2 si B3, majoritatea atractiilor turistice fiind pe linia A, iar pentru zonele B1, B2 si B3 puteti achizitiona o cartela cu 10 calatorii care costa 9.30 euro.

”Tourist Travel Pass” este o modalitate mai ieftina de a calatori cu metroul si acopera zona A si imprejumirile orasului. Pretul unei cartele valabile 1 zi este de 5 euro pentru zona A (22.60 euro pentru 7 zile) iar pentru zonele de langa Madrid 10 euro (42.50 pentru 7 zile), iar copiii pana la 11 ani au 50 la suta reducere si cei sub 4 ani gratis. Metroul functioneaza de la 6:00-2:00 pe majoritatea liniilor. La orele de varf intervalul de succedare al trenurilor este de 2-3 minute, in timpul zilei intre 4 si 6 minute, iar dupa miezul noptii la fiecare 15 minute.

Autobuzele in Madrid

Autobuzele din Madrid (EMT) sunt impartite in trei linii care acopera mare parte din destinatiile la care metroul nu ajunge; circula intre orele 6:00-23:30, iar noaptea sunt curse speciale (Búhos, „bufnitele de noapte”), cu orar intre orele 23.30-5.00 de la Plaza de Cibeles, acoperind mare parte din oras la intervale de aproximativ 20 de minute. Pretul unui bilet este 1.5 euro, iar cartelele de 10 calatorii pentru metrou sunt valabile si pentru autobuze.

Taxiurile in Madrid

In Madrid taxiurile oficiale sunt albe, cu o dunga rosie practicand trei tarife: unul de zi, unul de noapte si unul de sarbatori, pretul de pornire este de 2 euro, iar daca il luati de la aeroport aparatul de taxat porneste de la 5.5 euro.