Despre Malaga

Malaga este unul din cele mai populate orase, atunci cand, vorbim despre turism si turisti in Spania. Malaga se afla la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar, in celebra regiune Costa del Sol si a fost intemeiata de catre fenicieni in anul 1000 i. Hr., atunci avand numele „Malaka”. Malaga este renumita pentru istoria arhitecturala bogata, bucataria cu specific mediteraneean, vinuri si plaje.

Orasul intins pe kilometri intregi de coasta deschisa spre Marea Mediterana, Malaga, ofera o bogatie de atractii turistice. Cea mai cunoscuta dintre acestea este La Alcazaba. Renumele orasului se datoreaza in special datorita faptului ca este locul natal al lui Picasso, casa memoriala situata in Plaza de la Merced gazduind cateva dintre picturile artistului.

La Alcazaba este un fost palat maur construit in secolul al IX-lea peste ramasitele unui fort roman. Privelistea pe care o pot vedea cei ce viziteaza La Alcazaba este a malului maur, aceasta cladire fiind situata pe un deal, in centrul orasului Malaga, inconjurata de trei ziduri de protectie, dintre care doua s-au pastrat intregi pana in zilele noastre. Puteti vizita muzeul de arhologie din interiorul palatului intrand pe Puerta de los Cuartos de Granada, situata in partea de vest. In partea de est puteti vedea Torre del Homenaje, Turnul Tributului, iar in spatele celui de-al doilea zid puteti vedea ruinele Cuartos de Granada, care au tinut loc de resedinta pentru guvernatorii mauri ai orasului Granada.

Plaza de Toros dateaza din anul 1874 si reprezinta arena de coride a orasului Malaga. Alte obiective turistice pe care le puteti vizita intr-o vacanta la Malaga sunt Teatrul Roman, Santuario de la Victoria, Paseo del Parque, Palatul episcopal, Nuestra Señora de la Victoria, Muzeul Saptamana Mare, Muzeul Provincial de Arte Frumoase, Muzeul Picasso Malaga, Biserica Santo Cristo de la Salud, Gradinile La Concepción, El Parque, Centrul de Arta Contemporana, Catedrala din Malaga, Castelul Gibralfaro sau Casa Memoriala Picasso.