Despre Insulele Canare

Insulele Canare (comunitatea autonoma) din Spania fac parte dintr-un arhipelag din Oceanul Atlantic, cea mai apropiata insula fiind la 67 km in largul continentului african nord-vestic. Aceste insule includ provinciile spaniole din Las Palmas si Santa Cruz de Tenerife, precum si Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, La Gomera si Ferro.

Azi, din comunitatea autonoma Insulele Canare fac parte sapte insule impartite in scopuri administrative in doua zone. Provincia Las Palmas reuneste insula majora Gran Canaria si cele mai mici din Lanzarote si Fuerteventura. Provincia Santa Cruz de Tenerife cuprinde insula Tenerife si insulele sale satelit Gomera. Insulele au un climat etern de primavara, dar difera dramatic intre ele. Turistul care viziteaza Canare va putea sa vada ca se trece de la vegetatia subtropicala pana la semi-deserturi vulcanice, de la stanci si chei verzi pana la dune de nisip pe malul marii.

Aceste insule sunt foarte indragite de catre turisti pentru ca sunt foarte insorite si ofera o serie de atractii naturale remarcabile. De fapt, cinci din cele sapte insule au fost declarate rezervatie a biosferei, iar arhipelagul dispune de patru parcuri nationale.

Plajele sale sunt foarte atractive pentru turisti, fiind perfecte atat pentru relaxarea la soare, cat si pentru sporturi acvatice, cum ar fi windsurfing si scufundari. Pe de alta parte, aici exista peisaje uimitoare, ideale pentru drumetii, ciclism, alpinism si chiar speologie. Unele dintre cele mai spectaculoase includ peisajul vulcanic din Lanzarote, plajele din Fuerteventura si Gran Canaria cu dune de nisip sau padurile verzi din La Palma si La Gomera.

Insulele Canare ofera, de asemenea, numeroase optiuni culturale de explorat, inclusiv situl monumental de la San Cristobal de La Laguna care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si lucrarile lui Cesar Manrique din Lanzarote. Turistii care viziteaza insulele in februarie se vor putea bucura de spectaculosul carnaval din Santa Cruz de Tenerife.

Insulele Canare reprezinta paradisul tropical al Spaniei, dar si un paradis comercial pentru ca nu exista o bariera vamala. De aceea, cumparaturile sunt o placere. Nici macar magazinele duty-free de pe aeroporturi nu pot concura cu preturile din Canare. Lichioruri, tutun, camere de luat vederi, radiouri tranzistorice, ceasuri - totul este mai ieftin decat in tarile de origine.
Arhipelagul este legat de Europa, Africa, dar mai ales de peninsula spaniola, prin numeroase legaturi maritime si aeriene.

Cea mai scurta distanta dintre aceste insule si Africa este de 115 Km. De la Gran Canaria si Tenerife pana la portul Cadiz sunt 1000,respectiv 1100 km, echivalentul a doua zile pe mare. Zborurile directe cu jet de la Madrid dureaza putin peste doua ore. In fiecare insula, cu exceptia Gomera, exista aeroporturi pentru zboruri nationale si internationale. Pentru moment, aeroportul de pe insula El Hierro primeste doar zboruri nationale. De asemenea, exista numeroase legaturi si pe mare intre diferitele insule ale arhipelagului.

Top obiective turistice Insulele Canare

Parcul Reptilandia din Insula Gran Canaria
Parcul Reptilandia din Insula Gran Canaria

Localizat in zona desertica dintre Galdar si Agaete, din nordul insulei Gran Canaria, Parcul Reptilandia este cel mai mare parc de reptile din intreg arhipelagul,...

Statiunea El Golfo din Lanzarote
Statiunea El Golfo din Lanzarote

Situat in partea de sud-vest a insulei Lanzarote si apartinand municipalitatii Yaiza, micul oras de coasta, El Golfo, cu o populatie de doar 172 de persoane...

Plajele Insulei Tenerife
Plajele Insulei Tenerife

De-a lungul celor 400 km de coasta ale insulei Tenerife se gasesc unele dintre cele mai bune plaje din Europa, unde, desi majoritatea acestora beneficiaza...

Vechea Capitala Teguise din Lanzarote
Vechea Capitala Teguise din Lanzarote

Vechea capitala a Lanzarote Teguise sustine targul de duminica, unde veti fi incantati de arhitectura cladirilor, de micile boutique-uri de unde puteti...

Statiunea Costa Calma din Jandia
Statiunea Costa Calma din Jandia

Costa Calma este o mare statiune balneara care dispune de o infrastructura turistica completa. Costa Calma atrage turistii printr-o mare varietate de restaurante,...

Insulele Canare