Ghid turistic Santiago de Compostela

Recomandat pentru: situri religioase, puncte de interes, plimbari in aer liber, cultura, muzee, arhitectura, arta

Despre Santiago de Compostela

In sejurul vostru in Spania ar trebui sa descoperiti si capitala Galiciei, Santiago de Compostela. Un oras care primeste in fiecare an milioane de vizitatori din lumea intreaga, multi dintre ei venind aici dupa ce au parcurs “Calea Sfantului Ioan”. Centrul sau istoric a fost inscris in Patrimoniul universal de UNESCO. Dar asta nu este tot. Exista numeroase motive pentru a vizita “orasul Sfantului Ioan din Campul cu stele”.

Santiago de Compostela este un oras cu o foarte lunga istorie si cu o catedrala care se afla printre cele mai celebre din lume. Este cunoscut in lumea intreaga si datorita numarului mare de pelerini. Este un nume important pentru pelerinaj, alaturi de Roma sau de Ierusalim. Vechiul oras milenar se distinge si prin impresionantul sau ansamblu architectural. Stau drept martori bisericile si palatele care strajuiesc stradutele centrului istoric. Un loc care merita sa fie vizitat.

Etapa finala a “Caii Sfantului Ioan”: daca vorbim despre resedinta comunitatii Galicia trebuie sa vorbim neaparat si despre aceasta cale milenara a pelerinajului crestin, o conexiune intre aceasta regiune si Europa. In fiecare an, mii si mii de pelerini se decid sa traiasca aceasta experienta, fie pe cal, pe bicicleta sau pe jos - o experienta in care se imbina aventura si spiritualitatea si a carei obiectiv final il constituie Biserica Santiago de Compostela. Este vorba, fara indoiala de pelerinajul Santiago de Compostela, o calatorie diferita si unica in Spania.

La Santiago de Compostela, gastronomia face parte din cultura orasului. Oferta restaurantelor, a bistrourilor si a tavernelor, cu preturi adaptate tuturor buzunarelor, au toate un numitor comun: calitatea. Aici veti putea manca din abundenta si foarte bine. Veti avea posibilitatea sa degustati niste produse locale delicioase, in special fructele de mare, pestele si carnea de vita, niste arome care va vor determina sa va intoarceti.

Intr-o ambianta caracteristica universitara, Santiago de Compostela este un oras dragut si primitor, unde distractia este la putere. Universitatea de aici este foarte apreciata. Spiritul universitar al orasului debordeaza de veselie si de vitalitate. Cei 33.000 de studenti care se inscriu in fiecare an aici ii confera acestuia ambianta sa particulara. Este un oras care nu doarme niciodata - noaptea, barurile, puburile si discotecile isi deschid larg portile.

Putem sa vorbim despre arta, cultura dar si despre natura. In Santiago de Compostela exista numeroase parcuri si gradini. Verdele intens impodobeste totul, nu numai la interior dar si in imprejurimi, unde veti putea ajunge cu repeziciune atat la munti, cat si la padurile cu o vegetatie luxurianta - locuri ideale pentru a practica numeroase sporturi, cum ar fi drumetiile, pescuitul sau golful.

In pleiada de obiective turistice, pe langa Catedrala Santiago de Compostela, aici mai puteti vizita, printre altele, Hostal de Los Reyes Catholicos - un spital creat pentru a ingriji perlerinii sau Manastirea San Martin Pinario - care adapostea initial calugarii benedictini, o cladire baroca, printre cele mai impozante din Spania. Pe langa faptul ca veti descoperi frumusetea si istoria acestui oras minunat, veti gasi cu siguranta si alte activitati si excursii de realizat. Toate gusturile vor fi satisfacute aici!

Santiago de Compostela