Cum se ajunge in Sevilia

Daca doriti sa mergeti in Sevilia cu avionul, trebuie sa stiti ca orasul este deservit de Aeroportul International Sevilia, localizat la o distanta de 25 de minute fata de centru. De la aeroport puteti lua autobuzul Especial Aeropuerto pana in oras, care efectueaza curse din 30 in 30 de minute si pentru care un bilet costa 4 Euro. Si taxiurile sunt disponibile, tot in zona din care pleaca autobuzul. Acestea au un tarif fix de la aeroport catre centrul orasului. O cursa cu taxiul va va costa 18 Euro in timpul zilei si 21 de Euro in timpul noptii, dupa ora 22:00 si in weekend-uri sau de sarbatori. Daca alegeti o cursa low-cost pentru a ajunge in Sevilia, veti ajunge la Aeroportul International La Parra, localizat la 10 kilometri de Jerez de la Frontera, in drum spre Sevilia. Acest aeroport este deservit de cateva companii aeriene, printre care Ryanair, care efectueaza curse low-cost catre Sevilia din Frankfurt si Londra.

Daca va aflati in alt oras din Spania si doriti sa vizitati Sevilia, puteti alege trenul. Gara Sevilia Santa Justa se afla in centrul orasului. Din Cordoba pana in Sevilia veti face mai putin de o ora cu trenul, iar din Madrid, aproximativ trei ore. Exista si trenuri care circula mai incet, cum ar fi trenul de noapte de la Barcelona catre Sevilia, care ajunge in 11 ore.

Si masina este o varianta de luat in calcul daca doriti sa ajungeti in Spania, insa odata ajunsi in oras veti regreta ca ati ales aceasta modalitate de a calatori, deoarece traficul este infernal si foarte aglomerat. Distanta dintre Romania si Sevilia (Spania) este de 3600 de km si o puteti parcurge in 40 de ore, dintre care 30 pe autostrada. Ruta este urmatoarea: Romania-Serbia-Croatia-Slovenia-Italia-Franta-Spania.

Autobuzul reprezinta o varianta foarte buna daca va aflati in alt colt al Spaniei si doriti sa ajungeti in Sevilia. Serviciile de transport in comun din Spania sunt punctuale si confortabile, iar majoritatea autobuzelor care parcurg distante mai lungi au aer conditionat si toaleta. Autobuzele circula regulat catre marile orase. Luati in considerare faptul ca puteti sta si o jumatate de ora la coada pentru a cumpara un bilet, asa ca trebuie sa plecati mai devreme catre terminal. De exemplu, o cursa Alicante-Sevilia dureaza 10 ore si jumatate si costa 50 de Euro, o cursa Cordoba-Sevilia dureaza doua ore si costa 10 Euro, iar o cursa Malaga-Sevilia dureaza 2 ore si 45 de minute si costa 16 Euro.