Transport Sevilia

Sevilia are un sistem de transport in comun foarte bine pus la punct. Autobuzele circula regulat si traseele acopera majoritatea zonelor din oras. Puteti cumpara carduri de calatorie si de la chioscurile de ziare. O calatorie costa 60 sau 70 de centi, iar un card de calatorie care poate fi reincarcat costa 1.50 Euro. Un card cu 10 calatorii, numit bonobus, costa 1.10 Euro.

Daca doriti sa va deplasati intr-un mod ecologic in Sevilia, puteti inchiria o bicicleta. Standurile de inchirieri biciclete sunt peste tot in oras, iar cea mai buna parte a acestui lucru este ca puteti inchiria o bicileta de la un stand aflat intr-un capat al orasului si o puteti returna la un alt stand, din cealalta parte a orasului, daca nu doriti sa va mai intoarceti la punctul de plecare. Puteti inchiria o bicicleta pentru o saptamana, la pretul de 11.50 Euro.

Daca nu doriti sa mergeti cu masina prin oras, insa totusi sa va deplasati rapid, solutia pentru dumneavoastra este inchirierea unui scuter. Veti plati 30 de Euro pentru o zi sau 120 de Euro pentru o saptamana. Nu este necesar sa detineti permis de conducere.

Transportul cu tramvaiul a fost implementat de putini ani in Sevilia. Tramvaiele circula de la gara San Bernardo pana la Plaza Nueva.

Si taxiurile sunt disponibile in oras. Multe dintre ele au preturi decente, dar trebuie sa fiti atenti, deoarece unii soferi va vor cere mai multi bani daca isi dau seama ca sunteti turisti.

Metroul este o alta varianta de luat in considerare pentru transportul in oras. Acesta are statii in Plaza de Cuba, Prado de San Sebastian sau San Bernardo. Cartelele costa 1.30 Euro pentru circularea intr-o singura zona sau 4.50 de Euro pentru toate cele trei zone, cu calatorii nelimitate. Metroul circula intre 6:30 si 23:00, iar in weekend programul se prelungeste pana la 2:00.