Ghid turistic Sitges

Recomandat pentru: cultura, muzee, plimbari in aer liber, arta, plaja, relaxare

Despre Sitges

Sitges, un oras spaniol situat la 40 km distanta de Barcelona, este un orasel superb de vacanta, cu plaje intinse, cu apa curata, cu tarm abrupt si cu bulevardul marginit de palmieri. Sitges este un mic orasel turistic care apartine regiunii Barcelona si este una din cele mai reprezentative localitati de pe Coasta del Garraf. Calitatea excelenta a apelor si a plajelor sale, precum si proximitatea muntilor au facut din Sitges o destinatie destul de frecventata. Centrul orasului, presarat cu constructii religioase, cum ar fi bisericile, Sant Bartomeu si Santa Tecla, merita cu prisosinta sa il vizitati.

Minunatul sau peisaj mediteranean se bucura de un microclimat special, ce va ofera 300 de zile de soare pe an. In afara rezidentelor de lux, de terenurile de golf, de tenis, de centrul ecvestru, Sitges va asteapta si cu numeroase activitati si manifestatii culturale, cum ar fi carnavalul, fiesta mayor sau festivalul cinematografului.

O paleta impresionanta de evenimente culturale si sportive, hoteluri de cea mai inalta calitate, kilometri intregi de plaja dotata cu toate facilitatile, diferite tipuri de restaurante si magazine, fac din Sitges o importanta statiune turistica estivala. Dintre muzee, cele mai importante sunt Cau Ferrat si Maricel. Centrul vechi al orasului Sitges va ofera multiple posibilitati de relaxare si divertisment in cafenelele, restaurantele si magazinele de aici.

Terenurile de golf si instalatiile nautice se imbina cu zona urbana interesanta, intesata de obiective turistice si de o multime de edificii culturale. Mai mult de 4 km de plaja din nisip alb se intind pe litoralul localitatii, oferindu-va voua, turistilor, locul perfect pentru a va bucura de caldura soarelui si apa limpede a marii. Ce puteti face intr-un sejur in Sitges? Aveti mai multe optiuni. Fie va puteti bronza pur si simplu, fie puteti profita de promenadele din acest mic oras turistic. Puteti incerca barurile si restaurantele catalane, magazinele de firma si magazinele de antichitati. Viata de noapte in Sitges este vibranta.

Porturile sportive propun turistilor o multime de activitati nautice; exista o multime de firme care asigura programe de aventura: escaladare, speologie sau drumetii. In Sitges puteti degusta din bucataria traditionala catalana de inalta calitate, precum si excelentele vinuri catalane „cavas”. Aflat la o distanta mica de Barcelona, Sitges este, de asemenea, un important punct de plecare spre alte destinatii atractive spaniole.

Top obiective turistice Sitges

Plajele din Sitges
Plajele din Sitges

Sitges are pentru turistii sai 17 plaje pe litoralul Mediteranean. 11 dintre plaje sunt situate in zona orasului, 4 plaje se afla in partea de est iar...

Muzeul Cau Ferrat din Sitges
Muzeul Cau Ferrat din Sitges

Muzeul Cau Ferrat este situat in palatul Maricel. Muzeul a apartinut americanului Charles Deering (1852 - 1927). Acesta si-a expus aici colectia, sperand...