Informatii utile Colombo

Date generale


Moneda: Rupie srilankeza (LKR)
Limba oficiala: Singaleza, Tamila, Engleza
Fus orar: GMT 05:30

Colombo este recunoscuta pentru


situri religioase
puncte de interes
arhitectura
lacasuri de cult
cladiri istorice
atractii turistice

Cand este indicat sa vizitati orasul Colombo

Colombo este traversata de o clima temperata mai tot timpul anului, fara variatii semnificative, ceea ce o face o destinatie turistica ideala, mai putin intre lunile mai - august si octombrie–ianuarie, cand se inregistreaza importante cantitati de precipitatii, ceea ce ar putea sa va compromita planurile de vacanta.

Temperaturi medii lunare in Colombo, Sri Lanka

Ce sa luati in bagaj

Ideale sunt bluzele subtiri din materiale naturale. Ca regula generala, evitati tinutele transparete, excentrice, care nu sunt privite cu admiratie de catre localnici. Chiar daca peste zi temperaturile pot fi chiar toride, noptile sunt destul de reci, asa ca ar fi bine sa puneti in rucsac si bluze cu maneca lunga si o jacheta impermeabila. Produsele de igiena personala, solutiile de plaja si un kit de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca din bagajul vostru.

Transportul in Colombo

Daca apelati la calatoria cu mijloacele de transport locale, fiti pregatiti pentru o adevarata aventura, avand in vedere ca autobuzele sunt aglomerate si nu functioneaza dupa un orar fix. Din acest motiv, li se recomanda turistilor sa foloseasca taxiurile. Pentru ca nu sunt prevazute cu aparate de taxat, stabiliti pretul cursei cu soferul inainte de a pleca la drum.