Ghid turistic Khartoum

Recomandat pentru: shopping, istorie, muzee

Despre Khartoum

Khartoum este capitala Republicii Sudan si cel mai mare oras din tara. Este localizat la confluenta Nilului Alb si al Nilului Albastru, numita al-Morgan. Despartit de Niluri, Khartoum este o metropola tripartita, cu o populatie de mai bine de 5 milioane de locuitori. Cele trei parti ale orasului se numesc Karthoum, Bahri si Omdurman si sunt unite prin diguri construite peste Nil.

In Khartoum va recomandam sa faceti o plimbare pe strada Shari’a Al-Nil, probabil cea mai frumoasa din oras. Nilul se afla pe o parte a strazii, iar pe cealalta parte sunt cladiri coloniale, scoli, institutii publice, Muzeul National, Turnul Fateh si Palatul Prezidential. Muzeul Palatului Prezidential se afla in incinta curtii Palatului Prezidential, in Catedrala Palatului. Acolo puteti admira exponate precum masini de epoca sau opere de arta. Daca va aflati pe strada Shari’a Al-Nil puteti vedea schimbarea garzii la Palatul Prezidential, ceremonie care se tine in prima vineri a fiecarei luni. Un alt obiectiv turistic din Khartoum este Muzeul Etnografic, in care puteti explora cultura si traditiile sudaneze.

Daca treceti podul pana in Omdurman va recomandam sa vizitati Casa Khalifa, transformata intr-un muzeu care expune istoria orasului. Muzeul este deschis de dimineata pana la ora 14:00 si intrarea costa 1 SDG.

In Bahri puteti vizita ruinele fabricii bombardate de produse farmaceutice Al-Shifa. Tot aici puteti fi martorii unui spectacol stradar de wrestling, in fiecare vineri incepand cu ora 16:00.

Khartoum