Informatii utile Goteborg

Date generale


Moneda: Gulden neerlandez antilez (ANG)
Limba oficiala: Suedeza
Fus orar: GMT 01:00

Goteborg este recunoscuta pentru


puncte de interes
muzee
plimbari in aer liber
arhitectura
situri religioase
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Göteborg

Daca cinematografia este pasiunea dumneavoastra, ar fi o idee buna sa vizitati orasul Göteborg in urmatoarea perioada: 28 Ianuarie – 7 Februarie. De ce? Deoarece in aceasta perioada are loc Festivalul International de Film. In mai multe locatii se vor organiza seminarii, proiectii si ateliere.

Ca sa va descurcati cat mai usor in oras dar si pentru a face si ceva economii puteti achizitiona ceea ce se numeste Göteborg Pass. Göteborg Pass este de fapt un tichet cu care puteti intra gratuit la o serie de atractii turistice din oras (inclusiv Parcul de distractii Liseberg), aveti acces la diverse tururi organizate sau liber pe caile de transport in comun. Göteborg Pass se poate achizitiona de la birourile turistice, chioscurile de ziare sau chiar de la unele hoteluri, pentru pretul de 175 coroane pentru o zi sau 295 coroane pentru 2 zile (aproximativ 20, respectiv 33 euro).

Din punct de vedere al climei, prezentam grafic temperaturile medii lunare:

Temperaturi medii lunare in Goteborg, Suedia

Transportul in Göteborg

Transportul in comun, rapid si eficient, este asigurat de catre tramvaie, trenuri, autobuze, vapoare si feriboturi. Orasul este suficient de compact pentru a putea fi vizitat pe jos.

Festivaluri in Göteborg

In Göteborg se organizeaza o multime de festivaluri: Festivalul International de Film, intre 28 Ianuarie – 7 Februarie, Way Out West music festival, intre 11-13 August. Way Out West music festival se organizeaza in parcul Slottsskogen, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Göteborg. Parcul Slottsskogen este printre altele si gazda festivalului de muzica Where is the Action care are loc in 28 Iunie.

Un alt festival organizat in Göteborg este Festivalul Culturii. In cadrul Festivalului Culturii se organizeaza spectacole de balet, carnaval, spectacole de opera, de jazz, spectacole de teatru.

Gastronomia orasului Göteborg

Orasul Göteborg detine peste 500 de restaurante si 150 de cafenele, ceea ce face din Göteborg capitala gastronomica a Suediei. Restaurantele va ofera o gama larga de mancaruri traditionale, de fructe de mare, precum si mancaruri sofisticate, inovative.

Shopping in Göteborg

Göteborg este cea mai potrivita destinatie pentru shopping datorita numarului mare de centre comerciale si de buticuri elegante.

Nordstan este cel mai mare centru comercial suedez si are in jur de 150 de magazine, buticuri, cafenele si locatii in care se poate lua masa. Veti gasi aici cateva branduri consacrate pentru Suedia, precum retailerii de moda H&M, Ahlens sau Pub alaturi de Twilift, o marca de haine special pentru copiii si femei.
De asemenea, in centrul comercial Nordstan se afla si Hemtex, un magazin renumit pentru decoratiunile sale interioare.

Puteti gasi haine deosebite pentru copiii dumneavoastra la Polarn O Pyret, iar la Brio veti avea de unde alege jucarii pentru cei mici.

Cartierul Hagagatan, din frumosul Oras Vechi, este locul ideal pentru pasionatii de vintage! Kungsgatan este principala artera comerciala – toate marile firme fiind prezente aici.

Magasingatan este locatia ideala pentru pasionatii de design, Norrgavel pentru a cei care vor sa guste din produsele traditionale suedeze.