Ghid turistic Uppsala

Recomandat pentru: istorie, situri religioase, plimbari in aer liber, atractii inedite, cladiri istorice, gradina botanica, monumente

Despre Uppsala

Uppsala este un mare oras universitar, situat la 70 km distanta de Stockholm. Uppsala este unul dintre cele mai vechi orase din Suedia si al patrulea oras ca marime din Suedia.

Obiectivele turistice din Uppsala nu sunt foarte numeroase, insa daca va decideti sa mergeti intr-o scurta vacanta in Uppsala, nu veti regreta alegerea facuta. Catedrala din Uppsala este cea mai mare si cea mai inalta biserica din Scandinavia si sanctuarul national al bisericii suedeze. Puteti aici admira minunatul sfesnic din nava denumit „Pomul Impacarii Omului”, un mic muzeu, obiecte liturgice, relicve eclesiale, frescele care relateaza in imagini viata Sfantului Erik, ocrotitorul Suediei.

Fondata in anul 1477, Universitatea Uppsala este prima universitate din Scandinavia. Aceasta institutie, consacrata cercetarii, are peste 40 000 de studenti. In afara de salile de conferinta, cladirea principala adaposteste un amfiteatru splendid precum si un hol magnific.

Gustavianum, muzeul Universitatii, cea mai veche cladire univeristara din Suedia si din Uppsala adaposteste comori precum Amfiteatrul anatomic si unicul Cabinet de curiozitati din Augsburg.

Muzeul Uppland adaposteste expozitii de picturi cu orasul Uppsala, cu natura din regiunea Uppland, de muzica folclorica si de arta populara.

Situl arheologic Gamla Uppsala, muzeul, biserica si ferma Disagärden. Gamla Uppsala este unul dintre siturile arheologice cele mai remarcabile din Scandinavia. Muzeul Gamla Uppsala povesteste istoria dinastiei regale suedeze Ynglingar (Evul Mediu), sacrificiile epocii Vikingilor. Puteti admira aici Biserica Gamla Uppsala si ferma Disagärden, un muzeu in aer liber.

Fyrishov este un parc acvatic amenajat intr-un decor tropical. Piscine exterioare, restaurante, gimnastica, trambuline…cu siguranta aici nu va veti plictisi!

In Muzeul Linné si gradina Linné a locuit aici Carl von Linné inca din anul 1728. Transformata astazi in muzeu, resedinta profesorului prezinta opera stiintifica a naturalistului de renume mondial. Mobilierul de epoca, obiectele originale, hainele, portelanul sunt marturii ale vietii din secolul al XVIII-lea. Amenajata in anul 1665 de catre Olof Rudbeck, gradina Linné este cea mai veche gradina botanica din Suedia. Aici se cultiva peste 1300 de varietati de plante.

In anul 1943, artistul Bjor Hjorth si-a transformat casa in atelier. Transformata in muzeu, casa lui adaposteste azi o colectie importanta din opera sa. Expozitii, magazine si o mini-cafenea.

Biblioteca Universitatii Carolina Rediviva adaposteste in jur de 5 milioane de carti si 3500 m de etajere cu manuscrise.

Top obiective turistice Uppsala

Castelul din Uppsala
Castelul din Uppsala

In apropiere de centrul asezarii urbane descoperim una dintre ele mai frumoase atractii turistice din Uppsala si anume castelul Uppsala. Localnicii il...

Gradina Botanica din Uppsala
Gradina Botanica din Uppsala

In apropiere de centrul asezarii urbane, la vest de Castelul Uppsala descoperim Gradina Botanica. Aceasta este cunoscuta pe plan mondial ca fiind cea mai...

Mormantul Eroilor din Uppsala
Mormantul Eroilor din Uppsala

La 4 kilometri nord de Uppsala descoperim Mormantul Eroilor. Localnicii mai cunosc aceasta fascinanta zona si sub numele de Mormantul celor Bravi sau Gammla...

Muzeul Pacii din Uppsala
Muzeul Pacii din Uppsala

In centrul orasului, in incinta Castelului din Uppsala descoperim Muzeul Pacii. Acest obiectiv turistic este primul de acest gen fondat in Suedia, fiind...