Cum se ajunge in Surinam

La 45 de kilometri de Paramaribo se afla aeroportul international Zanderij. Exista zboruri zilnice din si dinspre Amsterdam, ale companeii KLM, iar Surinam Airways ofera cateva curse saptamanale.

Din Statele Unite ale Americii, companiile care opereaza zboruri spre Surinam sunt Caribbean Airlines si Surinam Airways, ambele facand o escala in Trinidad. Exista zboruri saptamanale spre Brazilia, Curacao si Trinidad.

De la aeroport puteti ajunge in oras cu taxiul sau autobuzul. Cu taxiul, pretul calatoriei este de aproximativ 80 SRD, insa el variaza de la sofer la sofer. Asadar, discutati pretul inainte de a va urca in masina, iar daca acesta nu este pe placul dumneavoastra, nu va jenati sa va indreptati spre alt sofer.

Exista si un drum de acces rutier din Guyana. Mai mult, din Georgetown puteti lua un maxitaxi spre aceasta tara.

Daca preferati vaporul, trebuie sa stiti ca este ilegal sa calatoriti din Nieuw Nickerie spre Suriname pe calea apei. Din Georgetown, Guyana, insa, exista un feribot care pleaca regulat spre aceasta tara. In partea de est, exista cateva feriboturi si vase mici care merg intre Albina si St. Laurent, in guyana Franceza. Pretul este, aproximativ, 10 SRD.