Informatii utile Surinam

Date generale


Capitala: Paramaribo
Moneda: Dolar surinamez (SRD)
Limba oficiala: Neerlandeza
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (51.6%), Hindusi (19.8%), Musulmani (15.2%), Alte religii (13.4%)

Surinam este recunoscuta pentru


arhitectura
biserici
catedrala
gastronomie
gradina zoologica
shopping
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Surinam

Cel mai bun moment pentru a vizita aceasta tara este in perioada sezonului uscat, care dureaza din Februarie si pana tarziu in Aprilie. De asemenea, sezon uscat este si incepand din August si pana la inceputul lunii Decembrie.

Temperaturi medii lunare in Surinam

Modalitati de plata in Surinam

In Surinam se foloseste dolarul surinamez (SRD), care este echivalentul aproximativ al unei treimi de dolar american, insemnand 1 RON. Banii se pot schimba la casele de schimb valutar, numite „cambio”, dar si la banca, aceasta fiind varianta cea mai recomandata.

Exista ATM-uri peste tot in Surinam, insa doar cele ale bancii RBTT acepta carti de credit internationale .

Shopping in Surinam

Cumparaturile care merita sa le acordati atentia dumneavoastra, in Suriname, sunt reprezentate de catre bijuteriile handmade, florile tropicale si parfumurile. De asemenea, puteti gasi adevarate chilipiruri la bijuteriile din aur si diamante, avand in vedere ca aici se exploateaza intens aceste materiale pretioase.

Viza turistica pentru Surinam

Daca doriti sa vizitati Surinam si nu sunteti membru al uneia dintre urmatoarele tari, veti avea nevoie de viza: Antigua and Barbuda, Antilele Olandeze, Barbados, Bahamas, Brazilia, Belize, Chile, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicana, Filipine, Guyana, Gambia, Grenada, Hong Kong, Israel, Japonia, Jamaica, Montserrat, Malaezia, Singapore, Trinidad Tobago, Venezuela.

In concluzie, daca sunteti cetatean roman, veti avea nevoie de viza pentru a intra in Surinam. Viza este valabila pentru o singura intrare in tara. Pentru cetatenii europeni, pretul acesteia este de aproximativ 50$.

Gastronomia in Surinam

Fiind atat de diversificata din punct de vedere cultural, aceasta tara ofera o bucatarie unica in lume, in care puteti gusta arome si feluri de mancare de pe tot mapamondul. Veti putea manca aici feluri indiene, chinezesti, javaneze (indoneziene) si multe altele. Va recomandam sa incercati puiul indian specific surinamez, acesta fiind unul dintre cele mai laudate feluri exotice ale lumii.

Mancarea javaneza este foarte distincta de cea indoneziana, desi Insula java este un teritoriu al Indoneziei. Mai mult, mancarea a evoluat in timp, cultura surinameza punandu-si amprenta asupra felurilor specific javaneza. De aceea, este neaparat sa degustati ceva specific acestei bucatarii, pentru a va bucura papilele de gusturi si arome unice.

Cele mai bune restaurante chinezesti pot fi gasite in Paramaribo. De asemenea, in fiecare duminica, in acest orez se organizeaza o piata chinezeasca, de unde puteti cumpara condimente si produse specifice acestei culturi.

Mai putin condimentata decat de obicei, mancarea indiana de aici este predominata de carne, pe care, cu siguranta, o veti aprecia foarte mult.