Ghid turistic Paramaribo

Recomandat pentru: gradina zoologica, situri religioase, catedrala, biserici, arhitectura, shopping, gastronomie

Despre Paramaribo

Paramaribo este capitala tarii Surinam. Situat pe partea vestica a raului Surinam, acesta se afla la aproximativ 23 de kilometri distanta de malul Oceanului Atlantic. Populatia acestui oras este de aproximativ 300.000 de locuitori, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din totalul acestei tari!

Numele de Paramaribo vine de la numele satului in care traiau amerindienii inainte ca olandezii sa ocupe acest teritoriu. Acesta a inceput sa se dezvolte in anul 1631, atunci cand doi oameni de afaceri olandezi au decis ca satul ar fi un loc bun in care sa construiasca una dintre fabricile lor. Orasul a fost abandonat mai tarziu, cazand in mainile englezilor. Drept urmare a acestei istorii, astazi turistii pot admira ruinele fortului Willoughby.

De-a lungul anilor, Paramaribo a fost ars de focuri, cel mai mare fiind in anul 1821. in 1863, a fost abolita sclavia din aceste locuri, astfel incat, in urmatorii 10 ani, multi dintre cei care erau odata sclavi s-au mutat in oras. Pana in anul 1950, nu exista o diferenta clara intre patura sociala saraca si cea bogata insa, dupa acest an, guvernul a incercat sa dezvolte cat mai mult acest oras, ceea ce a condus la o mutare a celor saraci in partea de sud-vest a zonei si la o departajare foarte proeminenta intre clase.

Cel mai interesant loc din Paramaribo este centrul sau construit aproape in totalitate din lemn, fapt care l-a adaugat in lista Patrimoniului UNESCO, in anul 2002. Ahitectura unica a acestui oras este impresionanta, ea fiind rezultatul unui mix de culturi foarte diferite. Majoritatea cladirilor sunt facute, insa, din lemn.

Printre alte obiective turistice din Paramaribo pe care le puteti vizita se numara si locase de cult precum Catedrala Sfantului Petru si Pavel – cea mai mare cladire din lemn din America Latina si moscheea si sinagoga de pe strada Imparatului. Nu departe de acest loc se gaseste si un templu hindus, dar si o biserica catolica. Biserica Reformata se afla in Piata Bisericii.

In Piata Independentei, veti putea vedea Ministerul Finantelor, Palatul Prezidential si Gradina de palmieri. Podul Jules Wijdenbosch traverseaza raul Suriname, oferindu-va o imagine deosebita a acestuia. In Fortul Zeelandia veti gasi gazduit Muzeul Suriname, iar langa acesta, un rand de cladiri foarte frumoase, care serveau drept resedinta ofiterilor superiori ai armatei zeelandeze. Muzeul in aer liber Fortul Nieuw Amsterdam se afla in districtul Commewijne.

In Paramaribo exista un aeroport regional, numit Zorg en Hoop, de unde puteti lua zboruri spre alte orase ale tarii. Totusi, zborurile internationale sosesc la aeroportul international Johan Adolf Pengel, din Zanderij, la aproximativ 40 de kilometri de oras, in pareta de sud a acestuia. La granita cu Guyana Franceza se afla drumul principal al acestei tari, de unde puteti porni in calatorie spre toate colturile acestei frumoase zone.

Paramaribo