Cum se ajunge in Swaziland

Calatoria cu avionul in Swaziland

La nivelul intregii tari exista 9 aeroporturi care deservesc principalele orase ale tarii, dar singurul aeroport international este Matsapha Airport (MST) situat la 1 km distanta de Manzini. Legatura cu aeroportul din Swaziland, din Europa, se face prin Johannesburg. Aeroportul, de mici dimensiuni, pune la dispozitia turistilor un birou de inchirieri auto si o suprafata redusa de cumparaturi. Pentru a ajunge de la Bucuresti la Manzini, aveti nevoie de aproximativ 20 de ore. Puteti cauta un zbor cu legatura in Johannesburg de unde puteti zbura cu Airlink Swaziland cu destinatia Manzini.

Calatoria cu autocarul in Swaziland

La nivel local exista autobuze publice care fac legatura cu principalele localitati din tara, dar turistilor nu li se recomanda sa le foloseasca, fiind de cele mai multe ori supraaglomerate. Totusi, daca doriti sa interactionati cu localnicii, puteti calatori cu autobuzele care acopera rutele dintre Mbabane si Manzini. Autobuzele nu au un orar fix de sosiri/plecari, dar circula destul de frecvent. Un alt mijloc de transport foarte intalnit este microbuzul, denumit de localnici kombi. Majoritatea au rute comune cu autobuzele, dar sunt mai rapide si considerate mai sigure. Deosebirea consta in faptul ca nu au statii fixe si trebuie sa-i semnalati soferului cand dorit sa urcati/coborati. Si acestea sunt destul de aglomerate, soferii avand obiceiul sa ia pasageri peste numarul de locuri. In general, ruta pe care circula microbuzul este scrisa pe parbriz, astfel incat sunt relativ usor de identificat.

Calatoria cu masina in Swaziland

In Swaziland, autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers, dupa modelul englezesc si aveti nevoie de permis de conducere international. In principalele zone urbane, drumurile sunt bine intretinute. Totusi, arterele secundare si regionale sunt acoperite cu pamant sau nisip, fiind accesibile doar autoturismelor de teren. Localnicii conduc destul de haotic, iar rata accidentelor de circulatie este destul de ridicata. Benzinariile se gasesc in principalele orase din tara, iar unele sunt prevazute cu minimarket de unde va peteti face provizii pentru drum. In general, nu se recomanda circulatia pe timpul noptii, mai ales in afara capitalei. Daca este absolut necesar sa porniti la drum, mai bine apelati la serviciile companiilor de taxi.