Informatii utile Swaziland

Date generale


Capitala: Mbabane
Moneda: Lilangeni (pl.
Limba oficiala: Swati, Engleza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (88.1%), Alte religii (11.9%)

Swaziland este recunoscuta pentru


cultura
natura
muzee
peisaje
relaxare

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Swaziland

Swaziland este traversata de o clima temperata, cu veri calduroase si ierni deosebit de placute. Octombrie este cea mai calduroasa luna a anului, in timp ce perioada cuprinsa intre decembrie si aprilie se remarca prin precipitatii importante. In general, temperaturile sunt mai scazute in regiunile montane, iar lunile de vara (mai – octombrie) sunt mai ploioase, in timp ce asa numita iarna debuteaza in mai si dureaza pana in septembrie. Este un anotimp deosebit de placut, cu temperaturi mai scazute in timpul noptii. Astfel, din decembrie pana in martie, temperaturile medii se situeaza intre 26°C si 33°C in timpul zilei si scad pana la 20°C in timpul noptii. Intre iunie si septembrie, temperaturile variaza intre 20° si 25° C in timpul zilei si scad pana la 12°C in timpul noptii.

Temperaturi medii lunare in Swaziland

Cand va programati vacanta este bine sa aveti in vedere si evenimentele culturale reprezentative. Astfel, orice turist sosit aici va dori sa admire dansurile traditionale Umhlanga, specifice tarii, care se desfasoara in fiecare an in regiunea Lobamba, la sfarsit de august – inceput de septembrie. Evenimentul reuneste fecioarele din toate colturile tarii si care prezinta un spectacol de muzica si dans traditional in onoarea regelui si a familiei sale, dansul fiind condus de una dintre printesele regale. Atractia majora o reprezinta costumele si bijuteriile traditionale foarte colorate.

Ce sa luati in bagaj

Pentru o vacanta in Swaziland aveti nevoie de imbracaminte camoda, deschisa la culoare si din fibre naturale. Pentru serile mai reci, ideale sunt jachetele si pantalonii lungi. Pe langa creme de protectie solara, nu uitati solutiile contra tantarilor, o palarie de soare si incaltaminte confortabila, potrivita pentru excursiile in parcurile nationale, dar si o trusa medicala si un filtru de apa.

Viza turistica pentru Swaziland

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Swaziland, au nevoie de viza, care se acorda prin Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum 3 luni de la solicitarea vizei si a biletului de avion dus–intors.