Informatii utile Taiwan

Date generale


Capitala: Taipei
Moneda: Dolar nou din Taiwan (TWD)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00
Religie: Budisti (21.3%), Crestini (5.5%), Alte religii (73.2%)

Taiwan este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
muzee
simbouri turistice
situri religioase
cladiri administrative
arta

Cand este indicat sa vizitati Taiwan

Tara este superba si beneficiaza de o clima sub-tropicala, dar trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte cand va programati vacanta. Daca nu agreati aglomeratia, atunci ar fi bine sa evitati perioadele cu festivitati nationale, precum Anul Nou Chinezesc, care, de regula, se sarbatoreste la sfarsitul lunii februarie. Cu ocazia acestor festivitati nationale, majoritatea magazinelor si restaurantelor sunt inchise, iar preturile la cazare se dubleaza. De asemenea, transportul se efectueaza cu mare dificultate in aceste zile. Pe de alta parte, venind aici in perioda sarbatorilor nationale, aveti ocazia sa interactionati cu localnicii, sa le cunoasteti traditiile si sa vedeti orasele decorate in cele mai diverse culori. Alaturi de sarbatoarea Anului Nou Chinezesc, Fetivalul Luminilor este considerat printre cele mai frumoase.

In general, perioada ideala pentru vacanta este intre octombrie si ianuarie, cand temperaturile sunt deosebit de placute. Pentru cei care nu suporta caldura, e bine sa evite lunile iunie-august, cu tempraturi frecvent peste 30 de grade C. Lunile mai-septembrie, beneficiaza de temperaturi relativ placute, dar, combinate cu gradul ridicat de umiditate, ar putea sa le creeze unora o senzatie de disconfort. Sub aspect climatic, din decembie pana in februarie, considerate luni de iarna, temperaturile sunt placute. Noiembrie este, de asemenea, o luna ideala pentru a va programa vacanta in Taiwan.

Daca doriti pur si simplu o vacanta in care sa va relaxati si sa fugiti de aglomeratie, atunci veniti aici, in luna august, cand orasele sunt lipsite de zarva obisnuita. Puteti vizita, in liniste, toate edificiile culturale, fara sa va zoreasca nimeni si fara sa stati la cozi interminabile. De altfel, printre localnici, august este denumita „Luna fantoma” din cauza lipsei vacarmului obisnuit.

Temperaturi medii lunare in Taiwan

In sudul tarii, iarna, temperaturile sunt placute, dar in regiunile nordice, temperaturile sunt scazute (8°C) si se inregistreaza cantitati mari de precipitatii. Toamna este un anotimp foarte frumos in Taiwan, cand aveti ocazia sa vedeti natura in culori dintre cele mai interesante. Zona estica a Taiwanului se confrunta cel mai des cu efectele taifunurilor, iar crestele muntilor inalti sunt mai tot anul acoperiti cu zapada.

Ce sa luati in bagaj

In functie de anotimpul cand va programati vacanta, luati-va haine care sa permita pielii sa respire, din materiale naturale si impachetati-le cu grija sa nu se sifoneze. Aveti nevoie atat de bluze cu maneca lunga cat si scurta. Nu va faceti probleme daca ati omis ceva! In Taiwan gasiti absolut tot ce aveti nevoie. Totusi, nu uitati creme de protectie, ochelari de scoare, produse de igiena personala, incaltaminte cat mai comoda, o jacheta pentru serile mai racoroase, camera foto, o harta detaliata, un dictionar si dorinta nestavilita de a explora cat mai mult.

Viza turistica in Taiwan

Pentru a calatori in Taiwan, in scop turistic, pentru o perioada de timp ce nu depaseste 30 de zile, cetatenii romani nu au nevoie de viza. Asigurati-va ca pasaportul dvs. are valabilitate de minimum 3 luni de la intrarea in Taiwan.