Ghid turistic Taichung

Recomandat pentru: izvoare termale, alpinism, bucatarie gourmet, shopping

Despre Taichung

Orasul Taichung se gaseste in regiunea central–vestica a Taiwanului si este traversat de o clima placuta, cu temperaturi medii de 23°C, ceea ce il face o destinatie turistica potrivita pentru orice perioada a anului. Al treilea mare oras al tarii, Taichung este unul dintre principalele centre industriale ale tarii dar si unul cu o bogata traditie culturala.

Nici aici nu lipsesc renumitele piete nocturne. Piata Fengija si Piata Yizhong sunt locurile unde puteti gusta din specialitatile culinare locale sau va puteti procura suveniruri dintre cele mai divese. Turistii amatori de arta si cultura traditionala, in mod sigur vor gasi interesanta o vizita la Muzeul National de Arte Frumoase. O oaza de liniste si o feerie de culori va ofera o plimbare prin Gradina Botanica sau Parcul Tauchung.

Orasul este usor accesibil turistilor sositi pe calea aerului. Aeroportul local se gaseste la 20 km de centrul orasului si gazduieste atat curse internationale, cat si domestice. Cel mai rapid ajungeti la Taichung, cu avionul, via Saigon.

Daca inca mai cautati argumente pentru a va petrece vacanta in Taichung, trebuie spus ca aici este cea mai placuta clima din toata tara, iar toamna este anotimpul perfect pentru un concediu de neuitat. Un oras cosmopolit, dar nu atat de sufocant precum capitala, la Taichung veti gasi o multitudine de restaurante cu cele mai diverse meniuri din bucataria asiatica dar si europeana. Pe de alta parte, viata de noapte foarte activa, cu muzica live, puburi si cafenele dintre cele mai diverse, mentin atmosfera propice distractiei pana la orele tarzii ale diminetii.

Taichung