Ghid turistic Tainan

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, simbol turistic, istorie, lacasuri de cult, monumente

Despre Tainan

Fosta capitala a Taiwanului in perioada 1683-1885, Tainan, al patrulea mare oras al tarii, este renumit pentru numeroasele edificii culturale si istorice. Cel mai vechi altar din tara, incojurat de un parc superb, este inchinat lui Confucius. In vecinatatea parcului se afla ruine ale fostei intrari in cetate ce dateaza de la 1835, unul dintre locurile favorite ale turistilor pasionati de fotografie. Nu mai putin spectaculos este Templul Fahua, vechi de trei secole, un loc perfect pentru meditatie si relaxare, in timp ce in Templul inchinat Zeului Orasului se spune ca se pastreaza evidenta tuturor faptelor bune si mai putin bune ale oamenilor.

Muzeul National al Literaturii taiwaneze functioneaza intr-o cladire cu arhitectura neoclasica, construita in 1916. Situat in apropierea Templului lui Confucius, merita vizitat pentru a va familiariza cu literatura si cultura taiwaneza. O constructie interesanta este Fortul Angping, construit de olandezi la mijlocul secolului XVII, din care astazi s-au mai pastrat doar fundatia si cateva ziduri. Strazile din jurul fortului devin neincapatoare in timpul weekendurilor, cand se organizeaza targuri si piete in aer liber de unde va puteti procura suveniruri, atmosfera fiind una foarte vibranta si plina de culoare.

Una dintre cele mai renumite destinatii turistice din Taiwan, Tainan ofera o gama vasta de spatii de cazare de la hoteluri si case de oaspeti la cabane foarte cochete, situate in cele mai frumoase decoruri. Tainan este o destinatie de vacanta perfecta pentru lunile noiembrie –decembrie dar si martie si aprilie. Lunile cele mai friguroase sunt ianuarie si februarie, in timp ce mai si iunie inregistreaza temperaturi toride, combinate cu gradul ridicat de umiditate.

Tainan