Ghid turistic Arusha

Recomandat pentru: safari, parcuri, gastronomie

Despre Arusha

Arusha este un oras in nordul Tanzaniei, capitala regiunii Arusha. Orasul Arusha este inconjurat de unele dintre peisajele cele mai faimoase si parcuri nationale din Africa. Situat mai jos de Muntele Meru pe marginea de est a filialei Great Rift Valley, Arusha are un climat temperat. Orasul este aproape de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara, Olduvai Gorge, Tarangire National Park, Muntele Kilimanjaro si Parcul National Arusha pe Muntele Meru.

Arusha este un centru diplomatic major international. Orasul gazduieste si este considerat capitala de facto a Comunitatii Africii de Est. Incepand cu anul 1994, orasul a gazduit, de asemenea, Tribunalul Penal International pentru Rwanda.

Arusha a fost declarat oficial un oras la data de 1 iulie 2006 de catre guvernul tanzanian. Industria primara a orasului este sectorul serviciilor. Turismul este, de asemenea, o contributie majora la economia orasului. Avand in vedere locatia orasului in apropierea unora dintre cele mai mari parcuri nationale si rezervatii din Africa (inclusiv Parcul National Serengeti, Kilimanjaro National Park, zona de conservare Ngorongoro), o vizita in acest oras este o reala placere pentru turisti.

Orasul Arusha gazduieste unele dintre cele mai mari festivaluri din Tanzania, inclusiv Nane Nane, un festival agricol. Nane Nane atrage pana la jumatate de milion de oameni din intreaga lume in fiecare an. Orasul este cunoscut si pentru viata de noapte vibranta, cu populare localuri si cluburi de noapte.

Arusha gazduieste Muzeul National de Istorie Naturala. Exista un mic muzeu adiacent la monumentul Uhuru, care expune informatii despre procedurile de la Declaratia de la Arusha din 1967.

Bucataria orasului este un amestec de preparate din diferite culturi din intreaga tara si din lume.

Arusha este deservit de Aeroportul International Kilimanjaro. Aeroportul ofera zboruri internationale si interne.

Arusha