Ghid turistic Bagamoyo

Recomandat pentru: plaja, laguna, cultura, crocodili, safari

Despre Bagamoyo

Bagamoyo, cunoscut si sub denumirea de Bagamojo, este un oras situat in partea de est a Tanzaniei, in regiunea Pwani. Port la Oceanul Indian. Orasul Bagamoyo a fost fondat la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost unul dintre cele mai importante porturi comerciale de-a lungul Africii de Est. Astazi, orasul are aproximativ 30.000 de locuitori si este capitala districtului Bagamoyo, recent, fiind considerat un sit de patrimoniu mondial.

Istoria Bagamoyo a fost influentata de comerciantii indieni si arabi, de catre guvernul colonial german si de catre misionarii crestini.

Aproximativ la 5 km sud de Bagamoyo, Ruinele Kaole cu resturile a doua moschei si un cuplu de morminte pot fi datate in secolul al XIII-lea – acestea arata importanta Islamului in acele vremuri.

Pana la mijlocul secolului al XVIII-lea, Bagamoyo a fost un mic si nesemnificativ centru comercial in care cea mai mare parte a populatiei erau pescari si fermieri. Principalele produse comerciale au fost pestele si sarea. In prima jumatate a secolului al XIX-lea, Bagamoyo a devenit un port comercial pentru fildes si comertul cu sclavi.

Bagamoyo