Ghid turistic Muntele Kilimanjaro

Despre Muntele Kilimanjaro

Kilimanjaro are trei conuri vulcanice, Kibo, Mawenzi si Shira si este un munte vulcanic in stare latenta in Parcul National Kilimanjaro, Kilimanjaro Region, Tanzania. Acesta este cel mai inalt munte din Tanzania, cel mai inalt munte din Africa, si cel mai inalt munte de sine statator din lume, la 5895 de metri. Muntele Kilimanjaro este una dintre cele sapte minuni naturale ale Africii.

Exista sase cai oficiale montane pentru a urca muntele Kilimanjaro, si anume: Marangu, Rongai, Lemosho, Shira, Umbwe si Machame. Dintre toate rutele, Machame este, de departe, cel mai pitoresc traseu desi abrupt in sus pe munte, care poate fi realizat in sase sau sapte zile. Rongai este cel mai usor si cel mai putin pitoresc iar Marangu este, de asemenea, relativ usor, dar cazarea se poate face in colibe comune.

Desi urcarea nu este punct de vedere tehnic la fel de provocatoare ca aceea pe culmile inalte ale muntilor Himalaya sau Anzi, altitudinea ridicata, temperatura scazuta si ocazionalele vanturi puternice fac din acesta o calatorie dificila si periculoasa.

Autoritatea Parcurilor Nationale Tanzania a mandatat durate minime de urcare pentru fiecare ruta. Aceste reglementari interzic urcarea in mai putin de cinci zile pe ruta Marangu, si in mai putin de sase zile, pentru celelalte cinci rute.

Muntele Kilimanjaro