Informatii utile Zanzibar

Date generale


Moneda: Siling tanzanian (TZS)
Limba oficiala: Swahili, Engleza
Fus orar: GMT 03:00

Zanzibar este recunoscuta pentru


situri religioase
istorie
puncte de interes
arhitectura
muzee
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Zanzibar

Situat la sud de Ecuator si in vecinatea Tanzaniei, Zanzibar beneficiaza de o clima cu un grad ridicat de umiditate, iar sezonul ploilor se situeaza intre martie si mai, dar temperaturile raman destul de ridicate, in jurul a 30ºC, in timp ce sezonul uscat debuteaza in iunie si dureaza pana in octombrie. Incepand cu luna noiembrie se inregistreaza iar precipitatii importante, care inceteaza pana la sfarsitul lui decembrie. In general, zona de coasta este ideala pentru o vacanta intre iunie si octombrie.

Temperaturi medii lunare in Zanzibar, Tanzania

Ce sa luati in bagaj

Tara majoritar musulmana, in Zanzibar exista cateva reguli privind codul vestimentar. Astfel, doamnele trebuie sa isi acopere umerii sa sa evite tinutele transparente sau extravagante, mai ales daca va aflati in afara resorturilor turistice. Pentru a tolera mai bine temperaturile ridicate, alegeti haine din bumbac, in sau matase. Nu uitati sa va acoperiti capul cu o palarie sau cu un sal. Mai adaugati in bagaje solutiile de protectie solara si cele contra insectelor, un kit de prim ajutor, un filtru de apa, lanterna (baterii de rezerva), harta cat mai detaliata a tarii, un binoclu si aparatul foto.

Modalitati de plata in Zanzibar

Moneda nationala in Zanzibar este siligul tanzanian (TSH). In resorturile turistice si la agentiile de turism, puteti efectua plata in USD. Pe insula Zanzibar exista doar 4 bancomate, toate situate in Stone Town. In general, nu puteti plati cu cardul, mai ales pentru a achita cumparaturile din magazine, motiv pentru care este bine sa dispuneti de fonduri cash suficiente in USD pentru a nu va compromite vacanta.

Viza turistica in Zanzibar

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Zanzibar, au nevoie de viza care se acorda in sistem VOA. Aceasta se elibereaza in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum 6 luni de la intrarea in tara, a unui certificat medical care sa ateste ati efectuat vaccinul importriva malariei, biletul de avion dus-intors si rezervarea de la hotel sau un voucher emis de agentia de turism care v-a organizat excursia.