Transport Cardiff

Plimbarea pe jos

Cardiff, in special zona centrala, este destul de compact, principalele atractii fiind destul de aproape una de alta, putand fi usor ajunse pe jos. Cele mai multe locuri sunt semnalizate, fiind astfel usor accesibile.

Plimbarea cu bicicleta in Cardiff

Cele mai multe parti ale orasului ofera locuri placate pentru ciclism, cu toate ca unele zone sunt mai dificile din cauza traficului greu sau a lipsei pistelor pentru biciclete. Optiunile includ sistemul de inchiriere "Oy Bike", cu bicicletele gratuite care se gasesc intr-un numar mare de locatii in jurul orasului, inclusiv in punctele turistice importante.

Autobuzele in Cardiff

Cardiff Bus ofera o retea globala de servicii atat in oras cat si catre orasul invecinat Newport si spre destinatii din Vale of Glamorgan. Tarifele sunt de 1,70 lire pentru orice calatorie pentru un adult in oras, in timp ce cu 3,40 lire puteti cumpara un bilet pentru toata ziua, putand calatori in intreaga retea (inclusiv Penarth, Powys Dinas, Llandough, Sully si Wenvoe). O alta optiune este biletul Dayrider. Aceasta costa 7,00 lire pentru un adult, dar ofera acces nelimitat la orice calatorie cu autobuzul in sud-estul Tarii Galilor.

Statia centrala de autobuz este in Piata Centrala, unde gasiti si harti care va ajuta sa va planificati calatoria. Autobuze deschise supraetajate functioneaza in mod regulat in timpul sezonului de vara, la un pret de aproximativ 8,00 lire pentru o persoana.

Trenurile in Cardiff

Trenul este un mijloc de transport rentabil si rapid, foarte la indemana pentru a vizita zonele care dispun de o statie de cale ferata, cum ar fi Catedrala Llandaff sau Pier Penarth. Zona mai larga a metropolei Cardiff (inclusiv Penarth, Taffs Ei bine, Pontypridd si Dinas Powys) contine 26 de statii, facand calatoria cu trenul o alternativa viabila in multe cazuri.