Cum se ajunge in Tara Galilor

Calatoria cu masina in Tara Galilor

Conform site-ului viamichelin.com, ruta optima este: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Vilcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapest - Györ - St. Pölten - Wels - Deggendorf - Regensburg - Nürnberg - Aschaffenburg - Frankfurt/Main - Limburg - Siegburg - Köln - Aachen - Geleen - Brüssel/Bruxelles - Gent/Gand - Dunkerque - Calais - Leatherhead - Reading - Swindon

Calatoria cu avionul in Tara Galilor

Aeroporturile Heathrow si Gatwick, cu legaturile lor directe pe autostrada spre Tara Galilor, reprezinta niste porti de acces convenabile.

Aeroportul Manchester, care ofera multe curse internationale, este o excelenta poarta de acces la Tara Galilor de Nord, fiind situat la mai putin de o ora pe autostrada M56 de granita galeza. Aeroportul International din Cardiff, la 30 km de centrul orasului, ofera curse directe internationale catre destinatii europene, servicii de legatura internationale via Amsterdam, si zboruri locale in insulele britanice, spre Londra, Stansted, Manchester, Newcastle, Glasgow, Edinburgh, Aberdeen, Cork si Dublin. Exista o cursa de autobuze de la aeroport la gara centrala si statiile de autobuze din Cardiff.

Calatoria cu autocarul in Tara Galilor

Majoritatea zonelor din Tara Galilor sunt accesibile cu autocarul. Compania National Express ofera curse pentru Tara Galilor cu pornire din Victoria Coach Station din Londra, precum si curse directe din aeroporturile Heathrow si Gatwick. De asemenea, ofera curse pentru Tara Galilor din orasele importante ale Angliei si Scotiei.

Durata medie a curselor din Londra spre Tara Galilor este de 3 ore si 30 de minute pana in Cardiff, 4 ore pana in Swansea, 5 ore si 30 de minute pana in Aberystwyth si 4 ore si 30 de minute pana in Llandudno.

Calatoria cu trenul in Tara Galilor

Tara Galilor este renumita in Marea Britanie pentru trenurile cu abur pe linii cu ecartament ingust, dintre care multe serpuiesc prin peisaje extraordinare. Calea ferata Great Little Trains of Wales asigura servicii primavara, vara si toamna prin muntii din Snowdonia si centrul Tarii Galilor (cateva linii exista de asemenea in Tara Galilor de Sud).

Linia ferata Ffestiniog, care leaga doua linii ale cailor ferate britanice in vechiul oras Blaenau Ffestiniog si Porthmadog, are un traseu montan pana in Parcul National Snowdonia pe o spirala ascendenta. Snowdonia detine de asemenea unica linie ferata cu cremaliera si aburi in stil alpin.