Ghid turistic Chiang Mai

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, simbol turistic, gastronomie, shopping, plimbari in aer liber

Despre Chiang Mai

Chiang Mai, in traducere „Orasul nou”, este unul dintre cele mai frumoase orase din nordul Thailandei, cu o istorie ce se intinde pe sapte secole, fiind construit in anul 1296 cu rol de capitala a regatului Lanna, condus de Regele Meng Rai.

Astazi, Chiang Mai este unul dintre putinele locuri din tara unde templele, altarele si pagodele coexista in acelasi spatiu cu constructii moderne si hoteluri sofisticate. Cele mai interesante repere turistice sunt cele patru porti de acces in fosta cetate a regatului Lanna. Dincolo de frumusetea edificiilor istorice si religioase, Chiang Mai este o destinatie de vacanta ideala pentru iubitorii expeditiilor montane, a naturii, dar si a diversitatii culturale.

Odata sositi aici, veti descoperi alaturi de numeroasele grupuri etnice cu traditii unice, parcuri locuite de elefanti, scoli de masaj, ateliere de artizanate, dar si spectacole de muzica si dans traditional organizate in aer liber. Orasul este inzestrat cu peisaje superbe, de la zone montane ce adapostesc cascade spectaculoase la campii scaldate de rauri labirintice, gazda a numeroaselor triburi aborigene ce fac din Chiang Mai o destinatie de vacanta unica.

Locuitorii din nordul Thailandei sunt recunoscuti pentru ospitalitatea si traditiile lor. Asa ca nu ar trebui sa va mire daca la hotelul unde v-ati cazat personalul poarta tinute traditonale, iar camerele sunt decorate intr-o maniera rustica. Chiar si cele mai nepretentioase spatii de cazare ofera turistilor ceva din aerul misterios al acestui oras istoric. Atmosfera relaxanta, numeroasele baruri, cafenele si restaurante si frumusetea decorurilor au trasformat acest oras istoric intr-un loc perfect pentru vacanta. Din itinerariul vostru nu poate lipsi o vizita la Palatul Bhubing, resedinta de iarna a familiei regale. Pentru a afla mai multe despre istoria locala faceti o vizita la Muzeul National Chiang Mai, cu expozitii dintre cele mai interesante, in timp ce o vizita la templul Wat Umong Mahatheranchan se va dovedi cu adevarat reconfortanta. Construit in secolul XIII, templul este inconjurat de o gradina superba, un spatiu potrivit pentru reculegere si meditatie. Turistii aflati in cautare de senzatii tari, nu pot rata o plimbare la ferma de serpi Mae Sa, unde se gasesc cele mai diverse specii de reptile. De asemenea, orasul gazduieste cea mai mare gradina zoologica din tara, cu peste 400 de specii de mamifere si pasari.

Al doilea mare oras al tarii, dupa Bangkok, Chiang Mai este gazda a peste 300 de temple, multe datand din secolul XII. Orasul ofera o multitudine de atractii turistice, de la peisaje spectaculoase la rute montane dintre cele mai diverse si posibilitatea de a va testa indemanarea la intrecerile de rafting. Iubitorii de animale se pot juca cu elefantii, iar cei interesati de traditiile locale pot lua parte la spectacolele pline de culoare oferite de triburile aborigene.

Chiang Mai