Informatii utile Thailanda

Date generale


Capitala: Bangkok
Moneda: Baht (THB)
Limba oficiala: Thailandeza
Fus orar: GMT 07:00
Religie: Budisti (93.2%), Musulmani (5.5%), Alte religii (1.3%)

Thailanda este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
atractii inedite
simbouri turistice
istorie
plaja

Cand este indicat sa vizitati Thailanda

Thailanda beneficiaza de temperaturi placute de-a lungul intregului an, desi verile pot fi catalogate drept caniculare. Din noiembrie pana in februarie, sunt cele mai scazute temperaturi. Tara are trei anotimpuri importante, vara, sezonul ploios si iarna. Sunt, totusi, regiuni, cum ar fi sudul tarii, unde iarna nu ajunge niciodata (20°-34°). In zonele centrale dar si in provinciile din est, vara debuteaza la mijlocul lui februarie si dureaza pana in aprilie. De altfel, in aprilie, temperaturile ajung frecvent la +40°C. Sezonul ploios dureaza din mai pana in octombrie.

Iarna se inregistreaza temperaturi mai scazute, in special, in partea de nord a tarii (15°C), iar zonele de munte, inregistreaza uneori temperaturi sub zero grade. In nordul tarii, aceasta dureaza din noiembrie pana in februarie. Acestea sunt considerate lunile ideale pentru a va programa vacanta, cu temperaturi ideale si peisaje superbe, (maximum 30°).

Temperaturi medii lunare in Thailanda

Desi este recunoscuta ca foarte calduroasa, luna aprilie este ideala pentru vacanta, mai ales ca acum se desfasoara festivalul Songkran. In regiunile sudice, se disting doua anotimpuri importante, vara (27°- 34°) si sezonul ploios. Regiunile vestice precum Phuket, Phang Nga, Krabi sunt ideal de vizitat intre noiembrie si aprilie, iar zonele estice Koh Samui, Hat Yai, sunt ideale pentru vacanta, incepand din decembrie pana in iunie. In general, vacanta ideala in Thailanda poate fi programata in intervalul decembrie- aprilie.

Ce sa luati in bagaje

In general, e bine sa va luati strictul necesar si sa nu va faceti griji daca ati omis ceva. Aici gasiti tot ce aveti nevoie. Oricum, pe langa haine din bumbac sau alte materiale naturale, deschise la culoare, mai adaugati creme de protectie solara, o jacheta impermeabila (daca vizitati tara in octombrie si decembrie). Aveti nevoie de incaltaminte comoda, sandale pentru oras, dar, daca aveti in plan drumetii, este bine sa va aduceti ceva adecvat pentru acest tip de activitate. Puteti sa adaugati un binoclu, camera foto, bineinteles, dar si o harta cat mai detaliata a Thailandei. Mai adaugati solutii de protectie contra insectelor si o lanterna.

Viza turistica in Thailanda

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Thailanda au nevoie de viza. Autoritatile locale elibereaza viza la punctele de intrare in tara pentru o perioada de maximum 15 zile. Pentru a obtine viza in sistem (VOA) de la „Oficiul de emigrari”, situat pe aeroportul international din Bangkok, trebuie sa aveti la dvs. mai multe documente: pasaportul cu o valabilitate de minimum 6 luni, 1 fotografie tip pasaport, rezervarea biletului de intoarcere, sa faceti dovada ca posedati suma minima de 350 USD, sau echivaletul in euro sau THB. Daca sunteti insotiti de familie, suma minima se ridica la 700 USD. Taxa de eliberare a vizei de 1000 THB (33 USD).

De asemenenea, daca vacanta dvs dureaza mai mult de 15 zile, trebuie sa faceti demersurile necesare pentru a obtine viza de intrare in tara de la Ambasada Regatului Thailandei din Bucuresti.