Ghid turistic Insula Phi Phi

Despre Insula Phi Phi

Cea mai cunoscuta insula din Asia de Sud-Est, renumita pentru frumusetea peisajelor si a plajele intinse scaldate de ape cristaline in nuante de turqoise, insula Phi Phi este un adevarat paradis tropical. Daca va aflati in cautarea unor destinatii perfecte pentru scuba diving, snorkeling sau doriti sa participati la petreceri nocturne pe plaja, insula Phi Phi este locul perfect pentru voi.

La 40 km sud de Krabi se afla Insula Phi Phi cu plaje intinse, acoperite cu nisip stralucitor, alaturi de decorurile naturale de vis reprezentate de zone stancoase. Insula este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta din Asia de sud-est. Dezvoltarea accelerata din ultimele doua decenii au transformat statiunea intr-un subiect de cotroversa intre adeptii conservarii mediului inconjurator si cei interesati de trasformarea statiunii intr-o destinatie turistica de lux cu cladiri moderne, spatii de cazare luxoase, restaurante si zone de entertainment.

Pana la aparitia marilor resorturi turistice pe care le puteti vedea astazi, insula era considerata un colt de rai cu peisaje spectaculose, plaje ce gazduiau doar cateva cabane din bambus si ape ideale pentru snorkelig si scuba diving. Astazi, plaja Ton Sai, un decor idilic cu ani in urma, s-a trasformat intr-un adevarat port ce gazduieste ambarcatiuni mai mari sau mici ce aduc la mal turistii care doresc sa-si petreaca vacanta pe tarm. Istumul care face legatura intre estul si vestul insulei Phi Phi este astazi acoperit in intregime de restaurante, hoteluri, cabane si centre comerciale.

Indiferent de tabara in care va situati, insula merita, fara doar si poate, atentia voastra. Centrul tuturor distractiilor este satul Ton Sai, iar daca va aflati in cautarea unor decoruri inca neatinse de industria turismului, inchiriati o barca si indreptati-va atentia spre Ko Phi Phi Leh, aflata in apropiere sau va puteti refugia pe una din cele cateva plaje situate intre Ton Sai si Laem Thong. Insula Phi Phi beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi ce variaza intre 25° si 30ºC, cu un sezon uscat (ianuarie si aprilie) si unul ploios ce debuteaza in mai si dureaza pana in decembrie.

Considerata una dintre cele mai frumoase insule de pe glob, Phi Phi se gaseste la 50 km distanta de Phuket si face parte din Parcul National Had Npparattara – Ko, alcatuit din sase insule, dintre care doua sunt mai mari, respectiv Phi Phi Don si Phi Phi Leh, scaldate de apele Marii Andaman.

Cel mai rapid ajungeti in Phi Phi din Phuket sau Krabi cu feribotul. Daca veniti din Bangkok, puteti rezeva un loc la una din numeroasele curse aeriane care fac legatura intre capitala si Aeroportul International Krabi (KBV).

Cand va faceti planuri de vacanta pentru aceasta destinatie turistica trebuie sa stiti ca preturile spatiilor de cazare sunt destul de ridicate comparativ cu alte resorturi turistice din Thailanda, iar in sezonul turistic (octombrie–mai), tarifele se dubleaza. Cele mai raspandite sunt cabanele traditionale construite din bambus. Pentru conditii de cazare superioare, puteti face rezervarea la resortul cu servicii all inclusiv Phi Phi Island Cabana Hotel.

Articole din Insula Phi Phi

Cele mai frumoase plaje ale lumii
Cele mai frumoase plaje ale lumii

Toti vrem sa vedem cat mai multe intr-o viata de om, insa cu atat de multe optiuni, nu stim de unde sa incepem. Recomandarea noastra nu include plajele...

Insula Phi Phi