Ghid turistic Phuket

Recomandat pentru: plaja, relaxare, arhitectura, atractii inedite, istorie, lacasuri de cult, panorama

Despre Phuket

Insula Phuket este una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta din Thailanda si cea mai mare insula a a tarii. Daca sunteti amatori de plaje, nisip fin si soare stralucitor, atunci Phuket este locul potrivit pentru voi.

Folosit inca din perioada evului mediu ca important centru pentru schimburile de marfuri dintre India, China sau Persia, portul din Phuket devine unul dintre cele mai importante din Thailanda. Astazi, insula se imparte in mai multe regiuni. Partea de vest, cu plajele intinse, este favorita turistilor, in timp ce in regiunea centrala se gasesc satele de pescari, paduri de mangrove dar si cateva comunitati izolate de musulmani.

Cea mai importanta atractie turistica ramane, insa, Parcul National Phra Taew, cu o vegetatie foarte diversa, iar centrul tuturor distractiilor, a magazinelor si restaurantelor se afla la Patong. Diversitatea grupurilor etnice care traiesc aici confera trasaturi unice orasului atat sub aspect cultural, arhitectural dar si istoric si culinar. Dincolo de frumusetea decorurilor naturale, Phuket este destinatia perfecta pentru turistii pasionati de scuba diving si snorkeling.

Situat la 850 km departare de Bangkok, Phuket se numara printre cele mai importante centre economice ale Thailandei. Desi a fost afectat de tsunami produs in urma cu un deceniu, orasul s-a reinventat, redevenind una dintre destinatiile turistice cele mai cautate ale tarii. Inotati, participati la sesiuni de snorkeling, windsurfing sau inchiriati o barca pentru a explora imprejurimile. Daca va numarati printre turistii dornici de senzatii tari aici puteti face jumping si parasailing.

Insula ofera cateva atractii interesante si pe tarm. Templul Chalong, ferma crocodililor sau Parcul Pescarilor sunt doar cateva motive pentru care sa nu va plictisiti aici. Fotografii cu cadre de-a dreptul spectaculoase veti surprinde in excursii la cele mai inalte cascade din tara, aflate la 20 km departare de Phuket. In general, plajele din sudul orasului sunt cele mai aglomerate, in timp ce in zona de nord puteti descoperi cateva plaje mai izolate. In sud, cele mai populate plaje – Kata Beach, Nai Hain, Mai Khao sau Nai Yang dispun de centre ce inchiriere a echipamentului necesar pentru scuba diving, snorkeling sau windsurfing.

Supranumita Perla sudului, Phuket este una dintre primele alegeri ale turistilor care vin in concendiu in Thailanda. Bucataria traditionala, o viata de noapte trepidanta, nenumaratele plaje si o multitudine de atractii naturale fac din Phuket o destinatie de vis.